The Hunger Games

Vineri 23 Martie, la ora 00:01, la Cinema Băneasa are loc premiera filmului The Hunger Games.Acesta este ecranizarea primului volum al trilogiei scrisă de Suzanne Collins, care se anunța atât de palpitant încât trebuie neapărat să citești și romanele. Publicat pentru prima dată în septembrie 2008, The Hunger Games 1 a fost tradus în peste 26 limbi, iar drepturile de publicare s-au vândut în peste 38 de țări. Primul volum este urmat de The Hunger Games 2. Catching Fire apărut în septembrie 2009 și de Collins, S: Hunger Games 3/Mockingjay apărut în 2010.Autoarea a afirmat că sursa ei de inspirație a fost mitul lui Tezeu și jocurile romane de gladiatori, dar și fascinația oamenilor moderni pentru reality show-uri. Desemenea, povestea eroinei care își pierde tatăl la vârsta de 11 ani este inspirată din viața autoarei, a cărui tată a luptat în războiul din Viethnam.Povestea este situată într-o realitate post-apocaliptică, desfășurată pe teritoriul fostei Americi de Nord, numită Panem. Capitolul este regiunea cea mai bogată, situată în antiteză cu cele douăspreceze districte sărace.  Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic şi sângeros – The Hunger Games. Sunt aleși tineri între 12 și 18 ani, aruncați în lupta pe viață și pe moarte, televizată şi urmărită cu frenezie.În final, faima, banii și viață vor aparține doar unei singure persoane. 

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

2 thoughts on “The Hunger Games”

  1. Desi publicul tinta este cel “young adult” – adolescenti si tineri sub 20 ani – seria “The Hunger Games” mi se pare impresionanta pentru cat de mature ii sunt mesajele si cat de non-stereotipice personajele. Comentariu social, o critica impotriva desensibilizarii produsa de imaginile violente din filme si de la TV, observatii subtile asupra superficialitatii “entertainment”-ului si a atitudinii publicului in fata unor notiuni precum “iubirea” sau “loialitatea”. Si prin promovarea filmului, THG a devenit si o mare sursa de ironie – dat fiind ca intreaga abordare de marketing a celor de la Lionsgate parca apartine de lumea aceea distopica din carti.

    Recomand cartile oricui: fie ca ati vazut filmul sau nu. Sunt scurte, sunt usurele (sunt pentru un public tanar, pana la urma), si odata ce te-ai apucat de ele nu le mai poti pune jos.

  2. ca o fi distopie, ca o fi carte pentru adolescenti, eu unul am ramas pe ganduri cand am vazut ca se mentine de atatia ani in top pe amazon si n-am mai rabdat, m-am apucat de ea din curiozitate. subscriu, nu o poti lasa din mana, am citit-o inclusiv in mers, pe strada 🙂
    zilele astea o sa ma duc si la film, sa vedem cat de comercial l-au scos baietii.
    de data asta o sa fiu pregatit, nu ca la harry poster, unde am vazut intai filmul apoi am citit cartea..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *