The Host @tweetika

Ieri a fost primul concurs @tweetika la care noi am participat cu premiul, constând bineînțeles într-o carte.

Concursul @tweetika, al cărui Veveriț Șef este Adrian Ciubotaru, se derulează pe Twitter astfel: se dau indicii pe rând iar cel care dă răspunsul corect cel mai repede a câștigă.

În această primă zi participanții urmau să ghicească chiar titlul cărții și autorul.

Am compus cu grijă câteva indicii și chiar le-am testat pe câteva persoane binevoitoare din lista mea de messenger. Mi-a fost la un moment dat teamă că poate acestea sunt prea ambigue și participanților le va fi greu să identifice titlul.

The Host

Iată lista completă de indicii:

Indiciul 1: Roman SF pentru cei cărora nu le place SF-ul, dedicat mamei autoarei, “who taught me that love is the best part of any story”

Indiciul 2: Betseller Sunday Times și New York Times, publicat la editura Sphere în 2008, vândut până acum în peste 1 milion de exemplare.

Indiciul 3: Romanul nu face parte din seria care a consacrat-o pe autoarea născută în ajunul Crăciunului.

Indiciul 4: Personajul principal se numeste Melanie

Deja de la primul indiciu câțiva twitteriști răspunseseră corect :)), fără să răsufle. Iată lista tuturor celor care au dat răspunsul exact:@blueanka, @alex_burlacu, @gabrielapaun, @sk8eru, @polkadot_katie, @nascutobosit, @tibipuiu, @Roxana_Niculae, @davidpripas, @mihaitodor, @Emiliade, @Madalichka, @mihaelaltn, @inutza, @sabinacornovac, @andrada_panait, @cristianclita, @andreirosca, @sufletpierdut, @Sellerator, @Kaaty

Câștigătoare a fost @sabinacornovac și a ales să i-o dea cadou @Roxana_Niculae, a cărei zi a fost ieri .

Am început de aceea să privesc mai atent fenomenul Stephenie Meyer, încă studiez, voi reveni probabil cu o scurtă sau mai lungă relatare despre ce am aflat.

Oare de ce cărțile ei sunt în top-ul vânzărilor de carte din nenumărate țări? Îmi amintesc că reprezentanta unei edituri cataloga explozia vănzărilor ca o nouă speranță pentru industria cărții într-o lume în care oamenii păreau să citească din ce în ce mai puțin. Nu vă spun nimic nou cu faptul că Meyer este considerată o a doua J.K Rowlling.

Dar… se raportează totul la vânzări, la cifre, la industrie cum spuneam, la marketing de produs sau este mai mult decât atât în cărțile semnate Stephenie Meyer, ceva mai puțin palapabil care atrage “foloweri” ca un magnet?

Închei cu un citat din Christopher Morley “When you sell a man a book you don’t sell him just 12 ounces of paper and ink and glue – you sell him a whole new life.”

Am citit cu plăcere recenzia acestui roman pe Shaukisbookcase pe care îl puteți câștiga în fiecare zi până la sfârșitul săptămânii pe www.twitter.com.займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *