The Girl in The Road

the girl in the roadCartea The Girl in the Road este romanul de debut al scriitoarei Monica Byrne, primit foarte bine de cititori și apreciat de criticii literari. Byrne e  scriitoare de science fiction și om de știință  și va fi prezentă la conferința TED2016 cu un discurs incitant.

Acțiunea cărții se petrece aproape de sfârșitul secolului 21, în anul 2068 și ocolește tematica apocalitică ce se regăsește în multe romane science fiction. În imaginația autoarei, anul 2068 ne aduce noi puteri mondiale, Etiopia și India, cipuri de recunoaștere incorporate în braț, scanerele sunt folosite pentru a cumpăra bunuri, iar toți oamenii sunt înconjurați de o aură vizibilă a profilului de Facebook. În plus, ghețarii s-au topit atât de mult încât multe orașe au dispărut, iar oamenii sunt pregătiți constant pentru taifunuri și cicloane.

Într-o lume nu foarte diferită de cea pe care o trăim noi, două femei (Meema și Mariamma) încep o călătorie, fiecare deosebită și chinuitoare în felul ei.

În timp ce una atinge vestul, iar cealaltă estul, călătoria lor le va aduce împreună iar destinul pe care îl vor împărți este deopotrivă misterios și șocant. Povestea ne poartă prin India, Ethiopia și deșerturile din Arabia, prin orașe în care personajele vor trăi periculos, însă vor cunoaște dragostea și puterea lor interioară. Însă, elementul cel mai interesant este că cele două personaje nu există în același timp ci mai degrabă în realități paralele.

Versiunea autoarei despre viitor este fascinantă, chiar dacă pe alocuri depășeste graficul poveștii, însă e plăcut să citești și să-ți imaginezi că lucrurile chiar pot evolua până acolo!

Scrisă cu o claritate uimitoare, emoție profundă și cu iz futurist, cartea The Girl in the Road este o poveste intensă, artistic prezentată și care are puterea să inspire indiferent de vârsta cititorilor.

Cartea se găsește și în limba germană:

die brucke

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *