The first fifteen lives of Harry August și alte povești SF de vară

Ce poate fi mai relaxant decât să ne petrecem această vară pe plajă sau la piscină citind o carte bună? Vara este lungă iar cărțile există peste tot, la tot pasul, la un singur click distanță, extrem de accesibile și pentru toate gusturile, așa că nu există nicio scuză pentru care să nu citiți. Vara aceasta se poartă Science Fiction, iar eu m-am gândit să vă arăt ce cărți sunt esențiale pentru o aventură minunată.

 

1. ”The first fifteen lives of Harry August”, scrisă de Claire North, spune povestea lui Harry August, un bărbat aparent obișnuit care se află pentru a 11-a oară pe patul de moarte și se pregătește să fie născut din nou de aceiași părinți, în același corp și cu amintirile din viețile anterioare intacte. Lucrurile se schimbă în momentul în care este vizitat în ultimele secunde de o fetiță ce poartă un mesaj pe care trebuie să îl transmită unui grup de „călători” ca el, reîncarnați în același moment din timp. Ducând mesajul mai departe, în următoarea viață, trece prin tot felul de experiențe și întâmplări din care învață cum să pună preț pe dragoste, prietenie și pe simpla existență.

 

2. ”Lagoon”, al doilea roman scris de Nedi Okorafor, îmbină elemente tradiționale SF – contact cu extratereștri – cu un realism magic african, creându-se un univers literar în care este examinată realitatea noastră imperfectă. Atunci când o navă spațială se prăbușește în Atlantic, lângă Lagos, ambasadorul extraterestru cere ajutorul a trei personaje complet diferite – un soldat, un pop star și un biolog marin. Romanul pune accentul pe impactul extraterestrului asuprea vieților celor trei și asupra societății.

 

3. ”Age of Shiva”, ultimul volum apărut din seria Pantheon a lui James Lovegrove, îi aduce pe zei pe Pământ punându-i în fața forțelor celor mai noi tehnologii. De data aceasta zeii sunt creați de mâna omului și luptă pentru viețile lor, încercând să își învingă creatorii și să salveze planeta.  Organizația secretă, Trinity, alcătuită din importanți oameni de afaceri a căror lăcomie amenință planeta cu un Armageddon nuclear, creează 10 supereroi, reîncarnări ale zeilor Vishnu, pe care plănuiesc să îi folosească ca mercenari.

 

4. ”The Moon King”, scris de Neil Williamson, este un roman  fantastic elegant în care Luna este protagonista. Oraşul Glassholm a fost fondat cu 500 ani înainte ca acţiunea romanului să aibă loc, atunci când supravieţuitorii unui naufragiu au fost aduşi la ţărm de regele lor, târând şi Luna într-o plasă. A plasat Luna în ceruri și de atunci orașul este guvernat de ciclul ei. Acest roman alegoric schițează soarta celor trei personaje principale și rolul lor în schimbarea orașului.

 

5.  ”The Three”, cartea scriitoarei sud africane Sarah Lotz, aduce în prim plan o lume cuprinsă de frică, suspiciune și teorii conspirative. În Joia Neagră, pe 12 ianuarie 2012, patru avioane se prăbușesc în același timp în patru țări, supraviețuitori fiind doar 3 copii. Urmează o investigație a unei jurnaliste pentru a înțelege misterul supraviețuirii copiilor și ce ar putea însemna pentru omenire.

Mai multe titluri din categoria SFзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *