The Dunning Man

Câteodată ai nevoie de o poveste bună. Deschizi cartea, te dezbari de toate chingile sociale şi plonjezi. Câteva ore mai târziu, e deja aproape dimineaţă, ochii-ţi sunt însă alerţi şi trepidezi din cap până-n picioare. Ai fost într-o carte bună.

The Dunning Man a apărut în octombrie trecut şi a fost unul dintre cele mai apreciate debuturi ale lui 2014. E o colecţie scurtă de povestiri explozive, despre alcool, dorinţă şi viaţă. E o carte unde cuvintele sunt puţine, dar impactul lor este colosal, iar atmosfera- captivantă. Personajele sunt oameni aflaţi la graniţa socialului, excelent conturaţi şi, mai ales, lăsându-ţi impresia că sunt cu adevărat vii, că trăiesc şi respiră lângă tine. Anti-eroi prin excelenţă, oamenii din proza lui Kevin Fortuna sunt pe punctul de a face alegeri care se pot dovedi periculoase, iar poveştile lor de viaţă ne aduc aminte că nu există alb şi negru, bun sau rău, ci că totul este mult mai complex şi mai ales crud.

Poate că nu vei putea neapărat să relaţionezi sau, cel puţin, nu în totalitate, dar stilul lui Fortuna este unul covingător pentru că, încă de la început vizualizezi şi oamenii, şi locurile. Puterea descriptivă a autorului chiar te transportă în diferite spaţii şi timpuri. Limbajul e concis, plin de profunzime şi observaţii sociale reale. Şi pentru că această colecţie a fost îndelung lăudată pentru capacitatea de a-i face pe cititori să-şi imagineze fiecare detaliu, nu avem decât să dăm crezare zvonurilor: cartea va fi ecranizată curând, cu scenariu şi regie semnate de Michael Clayton.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *