The Attack şi o ecranizare dificilǎ

Sǎptǎmâna trecutǎ, la Frankfurt, regizorul franco-libanez-american Ziad Doueiri şi soţia lui, Joëlle Touma, scenarist, au primit premiul de 10,000 de euro din partea Târgului de carte de la Frankfurt pentru cea mai bunǎ ecranizare internaţionalǎ.

Doueiri şi Touma au adaptat romanul The Attack al scriitorului algerian Yasmina Khadra (publicat în 2005), iar filmul omonim a fost lansat în 2012, câştigând de atunci şapte premii la diferite festivale internaţionale de film.

Acest film a fost, de asemenea, subiect de controversǎ, deoarece pelicula a fost interzisǎ în Liban din cauza unui boicot care le interzice cetǎţenilor libanezi de a merge în Israel sau de a face afaceri cu israelienii (Doueiri a filmat în Israel şi în West Bank-ul ocupat).

The Attack este al doilea volum al unei trilogii scrise de Khadra în care acesta surprinde diferitele faţete ale fundamentalismului islamic, iar aceastǎ carte se concentrazǎ exclusiv pe fenomenul atacurilor sinucigaşe cu bombe.

Ȋntr-un interviu, Yasmina Khadra (pseudonimul scriitorului algerian Mohammed Moulessehoul) a spus cǎ filmul este excelent şi cǎ respectǎ munca celor doi, chiar dacǎ nu şi-a recunoscut cartea în el, regizorul fǎcând o schimbare majorǎ în portretizarea personajului central.

Sursa

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *