The 7 Habits of Highly Effective People

 Stephen Richards Covey, autorul de succes al cărții “The 7 Habits of Highly Effective People“, a fost un om de afaceri prolific care s-a făcut remarcat prin multitudinea de proiecte  în care s-a implicat de-a lungul vieții. A primit diverse premii și distincții ca Medalia Thomas More College pentru slujba continuă în folosul umanității, National Entrepreneur of the Year Lifetime Achievement Award for Entrepreneurial Leadership, International Entrepreneur of the Year Award și nu numai. Următoarele două cărți care l-au ridicat pe culmile succesului în domeniul afacerilor au fost “The 8th Habit: From Effectiveness to Greatness” și “The Leader in Me — How Schools and Parents Around the World Are Inspiring Greatness, One Child at a Time“.“The 7 Habbits” a apărut pentru prima dată în 1989 și s-a vândut în peste 25 milioane de exemplare, în 38 de limbi răspândindu-se în întreaga lume câștigându-și dreptul de a fi catalogată ca una dintre cele mai bine vândute cărți de business. Cartea prezintă o serie de principii îndrumătoare menite să ajute cititorul să devină mai productiv.  Autorul încearcă să îl convingă să își concentreze atenția  asupra problemelor sale și asupra unui mod de soluționare eficient, să se axeze pe dezvoltarea  personală și pe cea a relațiilor cu ceilalți.

Covey descrie trei stadii diferite ale dezvoltării personale:

  • Dependenţa: La început depindem de alți oameni și fără o emancipare, am rămâne blocați la acest nivel;
  • Independenţa: De-a lungul dezvoltării, devenim din ce în ce mai independenți și ne asumăm responsabilități. Cu toate astea, nu am ajuns încă la un nivel complet eficient;
  • Interdependenţa: La acest stadiu, începem să înțelegem că, deși ne putem baza pe forțele proprii, avem nevoie în continuare de alți oameni pentru a ne atinge ţelurile. Îmbrățișăm ideea că lucrul în echipă aduce rezultate mult mai bune.

Cele șapte obiceiuri prezentate în carte sunt:1. Be Proactive2. Begin with the End in Mind3. Put First Things First4. Think Win-Win5. Seek First to Understand, Then to be Understood6. Synergize7. “Sharpen the Saw”Pentru a ajunge la o înțelegere perfectă a acestora, vă recomandăm să citiţi cartea din care sigur aveți ce învața. Christmas BoutiqueMai multe cărți de dezvoltare personalăзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

1 thought on “The 7 Habits of Highly Effective People”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *