Tendințe în design interior pentru anul 2013

“Singura constantă în viaţă este schimbarea,” iar aceasta se aplică din plin mai ales în lumea designului. Amenajarea locuinței prin combinațiile și culorile utilizate, poate influența considerabil starea ta psihică. Fiecare schimbare are un rol important, iar pentru a realiza aceste modificări în ceea ce privește designul interior al locuinței tale, nu trebuie să remodelezi întreaga casa. Este suficient să adaugi câteva elemente de decor, poate să îți schimbi perdelele sau draperiile, să achiziționezi unele accesorii pentru locuință sau dacă simți nevoia de o schimbare majoră, poți să alegi altă culoare pentru pereți. Micile modificări aduse în amenajarea interioară a căsuței tale, te ajută nu doar să păstrezi pasul cu tendințele existente, ci să îi conferi locuinței tale în mod constant un aer proaspăt și primitor.

Micile modificări aduse în amenajarea interioară a căsuței tale, te ajută nu doar să păstrezi pasul cu tendințele, ci să îi conferi locuinței tale în mod constant un aer proaspăt și primitor.

 

Institutul Pantone este cel care dă tonul în fiecare an, fiind considerat etalonul care stabilește culoarea vedetă a anului. Această autoritate impune la nivel global tendințele cromatice care se regăsesc în domenii precum modă, frumusețe, design vestimentar, design grafic și nu în ultimul rând, design interior. Dacă în 2012 culoarea vedetă a fost Tangerine Tango (o nuanță intensă de portocaliu-roșu), în 2013 culoarea principală a anului va fi Emerald (verde smarald). De asemenea, în ceea ce privesc strict culorile pentru design interior acestea sunt: galben, albastru, mov, orange, roz și bineînțeles culorile neutre. O altă influență majoră și un indicator al tendințelor în designul de interior este lumea artei, impactul Pop Art rezonând puternic și în tendințele de design interior pentru 2013, pattern-ul geometric fiind deosebit de apreciat și utilizat.

Târgul Maison et Objet din Paris este autoritatea care stabilește tendințele în domeniul amenajărilor interioare, acesta având loc de două ori pe an în ianuarie și în septembrie. Pentru anul care urmează designerii internaționali propun modelele florale, dungile, texturile care imită pământul și lemnul, animal print-ul, imprimeurile și broderiile cu motive etnice, printurile tribale, precum și cele psihedelice, specifice anilor ’50-’70, iar trendul vintage rămâne în continuare cel mai în vogă. Designul interior este mult mai mult decât proiectare pentru aspectul estetic. De aceea, fie că este vorba de stilul ce aduce în prim-plan suflul epocii de aur hollywoodiană, de stilul Metropolitan (hi-tech, nonconformist), cel Easy Calm (elegant și simplu) sau de stilul Manly Man, fiecare trebuie să își amenajeze locuința cu bun gust și mai ales într-o manieră care să îi aducă satisfacție și un strop de bunăstare interioară.

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

1 thought on “Tendințe în design interior pentru anul 2013”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *