Superputerea jucăriilor

Cu toții ne aducem aminte de copilărie cu melancolie, fericire și cu sufletul plin de emoție și speranța că le vom oferi copiilor noștri aceleași bucurii de care am avut și noi parte. Fragilă, magică și surprinzătoare, lumea copilăriei ascunde cele mai profunde secrete ale bucuriei necondiționate. Alături de personajele principale și anume copiii, în mijlocul tabloului unei copilării perfecte stau jucăriile, menite parcă să coloroze viața celor mici și să o facă mult mai frumoasă. Jucăriile sunt la început elementul cu ajutorul căruia ne apropiem de cei mici, îi descoperim și le dezvoltăm simțurile și aptitudinile. Jucăriile devin cei mai buni prieteni ai copiilor, confidenți, parteneri, mentori sau acele obiecte parcă magice care pot să realizeze acțiuni miraculoase.

În primele luni de viață copiii au nevoie de jucării educative, gingivale și care să le atragă atenția într-un mod plăcut și liniștitor, precum jucăriile polifonice. Păstrați jucăriile de pluș pentru decorul camerei nu și pentru joaca celui mic și încercați pe cât posibil ca jucăriile să fie create din bucăți mari, exclus puzzle-urile și cuburile mici.

Important este să alegi jucăriile educative, care îl vor marca pe cel mic într-un mod pozitiv, îi vor dezvolta creativitatea și care implică folosirea tuturor simțurilor. Prin folosirea jucăriilor copilul trebuie să fie încurajat să exploreze limbajul, atingerea, cunoșterea și logica, dar important este să te implici și tu in jocul copilului tău. După ce ai înteles ce tip de jucării ii atrag atenția copilului tău incearcă să-i introduci treptat noi elemente în cadrul aceluiași joc, indiferent dacă jocul este unul cu mecanisme,motric, cu imagini, didactic sau distractiv.

Joaca este modalitatea prin care cel mic se destinde dar își satisface totodată prin joc și curiozitatea și își dezvoltă simțurile. Mai târziu joaca va fi principala activitate care îl va preocupa și cu care ii vei putea atrage atenția asupra aspectelor importante ale vieții,prin joc îl vei putea educa și ii vei putea dezvolta aptitudinile si creativitatea.

Jucăriile educative din comerț te pot ajuta în educarea fizică și psihică a copilului tău și îți oferă oportunități interesante prin care să vă petreceți timpul împreună. De jocuri și joacă poți să te folosești și pentru a comunica mai ușor cu cel mic, înveți să îl cunoști, să realizezi ce tip de temperament și ce tip de inteligența are. De aceea, părinții trebuie să fie responsabili atunci când fac alegeri pentru copiii lor și să le ofere prilejul de a cunoaște, de a se distra și de a fi fericiți.

Recomandarile noastre:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *