Sugestie de vacanță: Mexic

Atunci când vă gândiți la concediu poate ar trebui să luați în considerare și o destinație mai…exotică. Oricine merită să se îndepărteze puțin de mediul  banal, cunoscut și familiar. „Get out of your comfort zone once in a while” ar trebui să fie deviza tuturor. Evadați din cotidian, cât de des puteți, să experimentați lucruri și locuri noi. Se apropie vara așa că vă propun o vacanță pe un alt continent. Cum sună…Mexic? Veți putea experimenta un curcubeu de trăiri, vă veți răsfăța simțurile cu preparatele tradiționale și vă veți desfăta ochii cu cele mai spectaculoase împrejurimi și obiective turistice. Să nu vă lipsească aparatul de fotografiat căci vor exista o sumedenie de momente ce merită imortalizate. O să găsiți plaje, ruine, orașe pline de culoare, istorie și cultură, mânăstiri, originea civilizațiilor aztecă și Maya, într-un cuvânt, aventură. Și nu o să fie suficientă o singură călătorie să descoperiți secretele aceste țări minunate. Unul din farmecele sale este faptul că vă face să reveniți a doua oară, a treia, a patra și a mia oară, până veți considera Mexic a doua casă.  Dacă tot nu v-am convins cântăriți toate motivele pentru care trebuie să vizitați Mexic:

1. Oamenii

Aici sigur veți găsi prieteni căci mexicanii sunt printre cei mai prietenoși și sociabili oameni din lume. Oriunde ajungeți cineva se va oferi să vă ajute în fel și chip. Zâmbetul lor este molipsitor și vă înseninează ziua.

2. Mâncarea

Prospețime, arome încântătoare, diversitate în farfurii și calitate. Astfel este descrisă mâncarea în Mexic. Fiecare regiune are propria tradiție, propriul fel de mâncare: burito, chilli con carne, salsa, guacamole, quesadillas, zeci de delicatese ce vă vor bucura papilele gustative. Iar condimentele sunt cele care întregesc un preparat.

3. Coasta Pacificului

Ar fi atât de multe de explorat, dar odată ce ajungeţi în Mexic trebuie să faceţi o plimbarea de-a lungul coastei, în special prin zona Puerto Vallarta. Veţi descoperi sătucuri în nordul şi sudul oraşului care vă vor induce o stare de calm şi relaxare. Nu ar trebui să vă lipsească un ghid sau o hartă.

4. Escapade de vis

Mexic le are pe toate. Dacă vreţi să evadaţi din lumea în care aţi fost închişi ani de zile şi să vă ascundeţi de rutină şi monotonie, acolo este locul ideal pentru escapade. De la plajele din Tulum şi Oaxaca până la moşiile din Zucatan şi nu numai. Trebuie doar să ştiţi să căutaţi.

5. Cultura indigenă

Cultura poporului indigen este neasemuită, extrem de frumoasă şi deosebită. Ţesăturile sunt frumos lucrate de mână, culorile sunt grăitoare şi oamenii folosesc îmbrăcămintea ca pe o formă de comunicare. Poncho, sombrero, coşuri împletite, cufere pictate în culorile tradiţionale, măşti, statuete, picturi diverse sunt doar câteva dintre obiectele pe care le veţi găsi în Mexic şi care vă vor lua ochii. Ideal ar fi să mai luaţi cu voi un geamantan gol pentru a-l umple la întoarcere.

6. Muzica

De la mariachi la rock, pulsul mexican este contagios. Călătoria muzicală de la tradiţional la modern vă va încânta simţurile. Chitara, maracas, marimba, jarana jarocha şi multe alte instrumente vor scoate sunete ce vă vor delecta urechile.

7. Ruinele arhitecturale

Teritoriul mexican este plin de încărcătură istorică, culturală şi emoţională. Aici se găsesc unele dintre cele mai bogate situri arheologice. Puteți descoperi astfel de situri în Quintana Roo, Yucatan, Campeche, Chiapas, Oaxaca și nu numai. Mii de piramide așteaptă să își dezvăluie secretele.

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *