Stilul shabby chic – evocativ și fabulos

Căminele decorate în stilul shabby chic combină armonios noul cu vechiul, dând naștere unei atmosfere deosebit de primitoare. Atât obiectele de mobilier cât și accesoriile decorative folosite, transmit sentimente de caldură, liniște și romantism. Obiectele utilizate creează povești ce ne trimit cu gândul la casa bunicii, oferind posibilitatea de a accesa amintiri foarte dragi.

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rachel Ashwell este cea care a creat undeva la sfârșitul anilor 1980, conceptul de design interior ce poartă numele de “shabby chic”. Acest stil utilizează foarte mult cremul, albul murdar și o paletă de culori luminoase precum tonuri pale de galben, albastru, vernil, roz și lila, dar și dar și imprimeurile florale, dungile sau carourile. De asemenea, Rachel Ashwell a scos în evidență frumusețea imperfectă a obiectelor vechi, ce pot fi recondiționate și transformate. Piesele uzate de mobilier, mobilierul pictat, țesăturile din materiale naturale, materialele dantelate și cele cu aspect clasic, accesoriile vintage, cuferele vechi, coșurile din nuiele sau candelabrele retro sunt doar câteva din obiectele ce pot fi utilizate pentru a realiza un decor în stilul shabby chic.

Estetic dar și deosebit de practic, acest stil de design interior oferă posibilitatea de a conferi o formă personală unor obiecte universale, permițând totodată ca cei care își decorează astfel căminul, să se joace cu un amestec fabulos de vechi și nou. Shabby chic înseamnă echilibru, visare și poartă o puternică amprentă de autenticitate. Imaginația joacă un rol important în realizarea unei amenajări interioare în acest stil, iar mirajul culorilor luminoase conferă expansivitate, jovialitate și o stare generală de bine.

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *