Step into Reading

Cărțile speciale pentru etapa 1 sunt destinate cititorilor precoce, preșcolarilor. Textul este foarte simplu, alcătuit din cuvinte cu o singură sau două silabe, iar rima, ritmul și repetiția sunt folosite cu preponderență pentru a stârni interesul  și a le capta atenția prichindeilor. Cărțile au 32 de pagini, potrivite pentru un nivel de începători.

      Cărțile pentru etapa a 2-a conțin mai multe cuvinte pe pagină decât cele din etapa 1, dar vocabularul și conceptele sunt  elementare. Un rol important îl joacă încă rima, ritmul și repetiția, iar povestioarele includ chiar și o intrigă. Cărțile au tot 32 de pagini.      Cu 48 de pagini, cărțile pentru etapa a 3-a sunt mai lungi și ceva mai complicate. Vocabularul este mai complex, din ce în ce mai divers, dar ilustrațiile și contextul nu lipsesc, ajutând cititorii să înțeleagă semnificațiile poveștilor.      Deja în etapa a 4-a cărțile îi fac cunoștință cititorului cu paragrafele și cu o intrigă dezvoltată, păstrându-se însă propozițiile scurte. Ritmul este ceva mai alert, iar vocabularul este mai antrenant. Cărțile au tot 48 de pagini.      Cărțile din etapa a 5-a sunt destinate cititorilor independenți, mult mai mari. Propozițiile scurte, antrenante sunt încă prezente, deși apar și cele compuse, iar suspansul crește.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *