Start-up Nation:The story of Israel’s economic miracle

Start-up Nation: The Story of Israel's Economic Miracle
“In the end, it is not easy to dicover why Israel, a tiny nation of immigrants torn by war, has managed to become the first technology nation. It may be enough, as this fine book does, to shine a spotlight on its success.”(James K. Glassman, Wall Street Journal)

Aceasta este cartea pe care fiecare persoană interesată de economie, ce plănuiește să își deschidă o afacere, trebuie să o aibă în posesia ei. Este iluminatoare, îți deschide mintea și te învăluie cu idei planificatoare.

Mulţi își pun întrebarea: “Cum poate Israel, o ţară mică, cu doar 7,1 milioane de oameni, fără resurse naturale, cu inamici la toate frontierele și într-o stare constantă de război, să producă mai multe companii Start-up ca Japonia, Coreea, Canada, Regatul Unit?” Simplu! Pentru că locuitorii ei nu se gândesc ani de zile la o afacere ci imediat cum le vine o idee, își acordă răgaz câteva zile de planificare și o pun în aplicare după un timp foarte scurt, fără să se învârtă în jurul aceleiași idei ani de zile, cum facem noi românii. Iau în calcul și eșecul, acesta constituie o realitate și nu e considerat un impediment. Sunt pregătiți pentru a da greș, dar cu toate astea israelienii continuă să își facă o afacere.

Cartea este plină de idei bune, strategice, îndrăzneţe iar în momentul în care o citești simți un imbold să îți deschizi propria afacere. Poate că uneori ar fi bine să urmăm sfatul și altor societăţi, să ne deschidem mințile pentru nou și să abordăm și alte aspecte cu care poate nu suntem obișnuiți. Şi ce e cel mai important: să nu renunțăm niciodată! Să nu ne temem că nu o să meargă și că o să dăm greș. Există o posibilitate mare să nu ne iasă tot ce ne-am propus, dar asta să nu ne oprească din ceea ce vrem să realizăm. Asta ne învață israelienii și au demonstrat că se poate.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *