Șopărlă într-o postură inedită

Această șopârlă este o reptilă rară descoperită pe dunele de nisip din Namibia situate între mare și deșert. Dimineața, șopârla adună roua de pe ochi cu ajutorul limbii, atunci când ceața coboară ca un aer rece și interactionează cu căldura deșertului.

Fotografului sud-african Isak Pretorius i-au trebuit 3 zile să surprindă momentul, urmărind urmele șopârlei de pe dune prin ceață. Acesta a spus: “Pe aceste dune de coastă, aerul cald al deșertului întâlnește aerul rece al Oceanului Atlantic, formând un strat dens de ceață aproape în fiecare dimineață înainte de ora 9. Acest strat se întinde doar pe parcursul a 3 mile și creează un mediu unic.”

“Cea mai fascinantă caracteristică a lor este felul în care adună picăturile de apă de pe ochii lor mari și frumoși cu ajutorul limbii. În timpul dimineților, ei stau nemișcați pe dune în vremea cețoasă, așteptând ca ceața să se transforme în picături de apă pe ochii lor. Urmele sunt foarte mici și a trebuit să conducem foarte încet, analizând amănunțit fiecare metru pătrat de nisip”, a spus fotograful Isak Pretorius.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *