Soluţiile pentru cele mai mari probleme de productivitate

Robert Pozen ştie câte ceva despre cum este să înfloreşti când eşti „la vârf”: el este fostul preşedinte al firmei globale de management al activelor financiare MFS Investment Management, este Senior Lecturer la Harvard Business School şi autorul cărţii Extreme Productivity. În acest interviu, Pozen vorbeşte despre modul în care s-au schimbat, în decursul anilor, cerinţele şi aşteptările la care trebuie să răspundă directorii executivi – şi, în special, cei ce deţin funcţia de CEO – şi despre modul în care liderii din ziua de azi pot să „navigheze” în modul cel mai lin posibil prin „apele” dificile ale zilelor lor de lucru foarte aglomerate.Întrebare: Care sunt cele mai presante probleme de productivitate de care se lovesc directorii executivi în ziua de azi şi cum le pot aborda şi rezolva?

Extreme Productivity: Boost Your Results, Reduce Your Hours
 Răspuns: În cazul directorilor executivi care nu fac parte din „grupul C”  – CEO, CFO, COO, CIO etc – cred că problemele cele mai presante sunt şedinţele şi emailurile, care consumă un volum ridicol de mare din timpul oamenilor, în condiţiile în care, chiar şi aşa, mare parte din acest timp dedicat emailurilor şi şedinţelor nu este bine cheltuită. Dar ambele sunt nişte probleme rezolvabile.În cazul emailurilor, sugestiile mele sunt destul de simple. În primul rând, nu te uita să vezi ce emailuri ai mai primit în fiecare minut; uită-te o dată la fiecare oră sau două ore. În al doilea rând, încearcă să te auto-disciplinezi în aşa fel încât să citeşti numai titlul emailurilor, ca să poţi răspunde doar la emailurile relevante şi să ştergi pe loc 50% până la 80% dintre emailurile tale. Noi toţi primim atât de mult spam. În al treilea rând, practică ceea ce eu numesc „OHIO”: „Only Handle It Once” – abordează orice email o singură dată –decizând imediat ce să faci cu fiecare email. Concentrează-ţi timpul şi energia numai pe emailurile importante şi răspunde pe loc la aceste emailuri. Şi nu le pune într-un fel sau altul de sistem de stocare şi organizare pe categorii, fiindcă atunci când vei fi gata, în sfârşit, să te ocupi şi de ele, o să petreci încă o jumătate de oră încercând să le găseşti.Întrebare: Dar problemele pe care trebuie să le rezolve liderii aflaţi în poziţia de CEO şi cei care fac parte din „grupul C” sunt un pic diferite, nu-i aşa?Răspuns: Multe dintre problemele critice pe care le văd în timp ce le ofer consiliere liderilor ce îndeplinesc rolul de CEO, şi pe care le cunosc din proprie experienţă ca CEO, apar din cauza modului în care îţi aloci timpul.Sunt două greşeli clasice pe care le fac liderii ce deţin funcţia de CEO. Prima constă în faptul că ei adesea îşi programează întreaga zi „cu vârf şi îndesat” – cu fiecare oră şi în fiecare zi. Eu cred că trebuie să îţi laşi timp – o oră dimineaţa şi o oră după amiaza – pentru a gândi, pentru lucrurile ce pot apărea între timp şi pentru urgenţe.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *