Societǎţi secrete

Oamenii au fost întotdeauna fascinaţi de secrete şi ritualuri desfǎşurate în tainǎ. Iar societǎţile secrete au aţâţat mereu curiozitatea celor avizi de mǎşti, ezoterism şi mistere.

Iatǎ câteva din cele mai cunoscute societǎţi secrete.

Craniu şi Oase (The Order of Skull and Bones)- Este una dintre cele mai vechi societǎţi secrete studenţeşti şi a fost cunoscutǎ şi ca Frǎţia Morţii. A fost fondatǎ în 1832 şi este deschisǎ doar elitei. Membrii se întâlnesc de douǎ ori pe sǎptǎmânǎ într-o clǎdire pe care ei o numesc “Cavoul”. Deşi ritualurile au fost mereu secrete, numele membrilor nu au fost ţinute secret pânǎ în anii ’70. Ambii preşedinţi Bush au fost membri ai societǎţii cât timp au studiat la Yale.

Francmasoneria- Marea Lojǎ Masonǎ a fost creatǎ în 1717. Pânǎ în 1750, membrii puteau fi de primul şi al doilea rang. Ȋncepând cu acea datǎ, când un mason ajunge la al treilea rang, el devine Maestru Mason. Masonii folosesc semne şi gesturi secrete ca sǎ poatǎ accede la întâlniri. Pentru a deveni mason trebuie ca o persoanǎ sǎ fie recomandatǎ de un membru.

Ordinul Templierilor- Nu are nicio legǎturǎ cu Cavalerii Templieri, grupul religios militar înfiinţat în secolul al XII-lea. Pentru a deveni membru, trebuie sǎ fii deja Maestru Mason Creştin.

Grupul Bilderberg- Este un grup diferit faţǎ de celelalte deoarece nu are membri oficiali. El reuneşte doar câţiva oameni influenţi din toatǎ lumea care se întâlnesc o datǎ pe an în secret, beneficiind de ajutorul guvernului în ceea ce priveşte securitatea. Subiectele discutate sunt secrete, iar structura întâlnirilor este asemǎnǎtoare celei ale unei conferinţe. Agenda şi lista participanţilor este publicǎ, dar nu se ştie dacǎ membrii pun la dispoziţie aceste informaţii. Discuţiile sunt totuşi ţinute secret şi membrii depun jurǎmânt cǎ nu vor divulga ceea ce s-a discutat în timpul acestor întâlniri.

Opus Dei- Este o organizaţie din sânul Bisericii Catolice care a suscitat numeroase controverse din cauza stricteţii pe care o practicǎ.

Sursa: Listverse

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *