Smarter, Faster, Better

smarter faster betterPe Charles Duhigg îl știm datorită cărții fenomen The Power of Habit (în luna mai aceasta va fi tradusă în limba română la editura Publica) devenită un bestseller internațional anul trecut și una dintre cele mai vândute titluri de la Books Express.

Duhigg este, de asemenea, câștigătorul premiului Pulitzer pentru o investigație realizată în timp ce lucra la The New York Times. Acesta este și motivul pentru care noua carte a autorului mi-a atras atenția și am dorit să aflu mai multe despre ea, deoarece știu ce potențial are. Plus că în ultima vreme mă atrag foarte mult cărțile autorilor din această generație care scriu pe zona de dezvoltare personală, combinat cu ceva știință, precum Malcolm Gladwell sau Richard Wiseman.

Cartea Smarter, Faster, Better a fost publicată ieri la editura Random House și abordează tot tema productivității, însă într-o manieră aprofundată. La baza acesteia stau 8 concepte cheie, de la nașterea motivației și a scopului, până la puterea de concentrare și luarea deciziilor, care ne răspund la întrebarea: Cum reușesc unele companii să realizeze atât de multe și să ducă la bun sfârșit toate taskurile?

Autorul s-a bazat în publicarea cărții pe cele mai recente descoperiri în neuroștiință, psihologie, economie și s-a consultat cu o serie de profesioniști din domenii precum aviație, servicii secrete, armată, artiști și manageri de top. Cu ajutorul acestei cercetări migăloase Charles Duhigg a descoperit faptul că persoanle, organizațiile și companiile cele mai productive nu doar acționează într-un mod diferit. Ei privesc lumea și alegerile lor într-un mod profund diferit de toți ceilalți oameni.

Ce au în comun oamenii și poveștile prezentate în cartea Smarter, Faster, Better? Ei știu că productivitatea se bazează pe obligativitatea de a lua decizii clare și pe modul în care le elaborăm. La ce ne recomandă să fim mai atenți:

  • planurile mari pe care le îmbrățișăm
  • obiectivele ușoare pe care le ignorăm
  • culturile pe care le dezvoltăm în calitate de lideri pentru a conduce spre inovație
  • modul în care interacționăm cu datele

Acestea sunt aspectele care separă omul ocupat de omul productiv.

Cartea Smarter, Faster, Better este o cercetare revoluționară a științei productivității, o cercetare care poate învăța pe oricine să reușească cu mai puțin stres și efort, obținând mai multe rezultate fără a sacrifica ceea ce ne interesează cel mai mult pe toți: Să devenim mai inteligenți, mai rapizi, mai buni în ceea ce facem!

audio2Încearcă și varianta audio a cărții Smarter, Faster, Better de Charles Duhigg

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *