Slujbe ciudate ale scriitorilor înainte să devină faimoşi

Cei mai mulţi dintre autorii faimoşi în zilele noastre au avut zile ciudate şi slujbe neobişnuite, luate doar pentru a plăti facturile tot mai numeroase, înainte de a reuşi. Pentru toţi scriitori din lumea asta, ar trebui să fie o încurajare şi să se simtă  mai comfortabil, ştiind că nu au fost şi nu sunt singurii în această situaţie. Vă prezentăm pe scurt unele dintre cele mai neobişnuite joburi ale autorilor.

J.D. Salinger a fost o perioadă director de divertisment al filmul H.M.S. Kungsholm, un producător de lux suedez. Franz Kafka a fost Secretar Şef al Serviciul Juridic la Institutul de Asigurări al Muncitorilor în caz de Accidente. Tom McCarthy a fost model nud la o scoală de artă din Praga, barman la un pub irlandez din Berlin, dar şi ospătar la un restaurant pentru pisici din Amsterdam. John Steinbeck a condus o pescărie de pe Lacul Tahoe. De asemenea, era ghid al locului şi organiza excursii, în una dintre acestea întâlnind-o pe prima sa soţie, Carol Henning.

Pe când era încă tânăr, John D’Agata a lucrat într-un magazin de prezervative, a vândut baloane în rolul de clown şi a servit covrigi. După ce a abandonat studiile după trei semestre, William Faulkner a fost asistent la universitate pentru trei ani. T.S. Eliot a lucrat la biroul de Conturi Coloniale şi Externe pentru Banca Lloyd din Londra pentru opt ani, având inspiraţie pentru „The Waste Land” din peisajele pe lângă care trecea în drumul spre birou. Mereu rebel, Jack London a fost un „pirat de stridii”, furând stridii de la ferme şi vânzându-le pe pieţele din Oakland. De asemenea, a făcut prospecţiuni de aur şi se pare (niciodată nu e sigur) că a petrecut o vreme ca vagabond.

Kurt Vonnegut a condus un magazin dealer Saab în Cape Cod, după ce a publicat primul său roman, “Player Piano”. Stephen King a fost om de serviciu într-un liceu înainte ca opera sa să fie publicată – un lucru bun de asemenea, deoarece de aici a găsit inspiraţia pentru scena de deschidere din “Carrie”. Un tenor desăvârşit, James Joyce a făcut bani cântând pentru cina sa înainte să devină un autor celebru. Înainte de a scrie “1984”, George Orwell a servit ca ofiţer al Poliţiei Imperiale Indiene din Burma, unde a fost remarcat pentru “simţul său de corectitudine totală”.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *