Și tu ai un copil rebel?

Principala nevoie emoțională a oricărui copil este aceea de a se simți iubit pentru ceea ce este. De asemenea, un copil are nevoie de atenție, încredere, dar și de independență și intimitate. Așteptările pe care le ai de la el trebuie să fie realiste și trebuie să ai grijă cu atitudinea pe care o manifești de față cu el. Trebuie să înțelegi că un copil are nevoie de aceleași lucruri ca și adulții, doar că el nu pot avea o discuție rațională despre ceea ce îl deranjează (oricât de mult ți-ai dori acest lucru).

Dacă cei mici se simt neînțeleși sau neiubiți abaterile disciplinare vor apărea cu siguranță.

Acum va conta foarte mult cum îi vei percepe emoțiile și cum te vei comporta cu el. De fapt, pentru început, trebuie să înțelegi că atitudinea și furia lui vine ca răspuns la ce trăiește el în familie și la atitudinea ta față de el. Dacă un copil se simte conectat cu familia sa, daca se comunică cu el deschis și onest, atunci va fi mai puțin probabil ca el să se revolte.

Trebuie să știi că între 2 și 8 ani copiii sunt în proces de a-și dezvolta stima de sine, tocmai de aceea trebuie să fii foarte atent la educația pe care o oferi copilului tău și mai ales să înțelegi de unde vine atitudinea lui de revoltă.

Mai multe cărți de dezvoltare personală la copii

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *