Serii pentru copii

 

Câți dintre noi n-ar da orice să se întoarcă la copilărie? Noi nu mai putem da timpul înapoi, însă îi putem ajuta pe cei mici să își înfrumusețeze această perioadă de început prin oferirea celor mai încântătoare și cunoscute serii pentru copii.

The Diary of a Wimpy Kid

O serie celebră și foarte apreciată de către tinerii cititori, care prezintă aventurile unor copii. Pentru început, Jeff Kinney a decis să își noteze ideile într-un caiet. El a început să deseneze personajele care urmau să apară în seria “The Diary of a Wimpy Kid” – Greg, prietenul lui Rowley, frații lui Rodrick și Manny și părinții lor, care nu le mai suportă moliciunea. Jeff a strâns idei timp de 5 ani, înainte de a le cuprinde în prima lui carte, “Diary of a Wimpy Kid”, care a fost publicată în anul 2007.

Dork Diaries

Aceasta este o serie amuzantă scrisă și ilustrată de Rachel Renee Russell. Aceste cărți prezintă jurnalul unei fete pe nume Nikki Maxwell, care are 14 ani. Aceste cărți includ desene care reprezintă drama ei zilnică a vieții ei din timpul gimnaziului. Autoarea a declarat că aceste serii au fost inspirate de propriile ei experiențe, dar și a celor două fiice ale ei. Fata ei mai mică, Nikki, o ajută cu ilustrațiile.

Prima carte, “Dork Diaries: Tales From a Not-So- Fabulous Life a fost prezentă pe lista New York Times Best Sellers timp de 42 de săptămâni, iar în cea USA Today Best Sellers pentru 7 săptămâni. În 2010 i-a fost acordat premiul Children’s Choice Book of the Year Award for the 5th/6th grade division. De asemenea, a fost nominalizată pentru Cartea Anului de către Nickelodeon Kid’s Choice Awards.

 

Judy Moody

Cărțile Judy Moody sunt scrise de Megan McDonald, sunt ilustrate de Peter H. Reynolds și prezintă aventurile amuzante ale unei fete din clasa a treia. Cărțile ce au urmat seriei il prezintă pe fratele ei mai mic, poreclit Stink. Seriile Judy Moody au început în anul 2000.

Protagoniștii acestor cărți au tendința de a avea o inimă bună, dar nu în totalitate, inteligenți, dar nu de nesuportat, nerăbdători să facă pe plac, dar nu întotdeauna disponibili să facă acest lucru. Ei au emoții conflictuale pe care nu le înțeleg mereu. Cititorii se pot lega de ei, își pot dori să fie ca ei și, câteodată, se simtă superiori lor – toate în același timp.

 

Emily the Strange

Emily the Strange este o fată de 13 ani, neobișnuită, diferită și rebelă în comparație cu cei de vârsta ei. Seria cuprinde benzi desenate care ilustrează întâmplările de zi cu zi din viața complicată de adolescentă a lui Emily.

Franciza Emily the Strange are un catalog considerabil, cuprinzând haine, sticker-e, papetărie și accesorii. Toate produsele conțin aspectul distinctiv al lui Emily și deseori au atașate și cele mai faimoase replici ale sale: “Get Lost”, “Be All You Can’t Be” și “Wish You Weren’t Here”.

 

Harry Potter

Cea mai cunoscută serie pentru copii, Harry Potter, a avut o asemenea priză la public, încât a fost adaptată în 8 filme. Cărțile prezintă aventurile unui mic vrăjitor, pe care le împarte cu cei mai buni prieteni ai lui, Hermione și Ron.

O serie care taie răsuflarea chiar şi unui adult, Harry Potter poate fi o metodă excelentă de a stimula imaginaţia copiilor şi de a le înfrumuseţa copilăria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *