Seria Grisha de Leigh Bardugo, un must-read pentru iubitorii genului fantasy

De curând, a fost publicat în România “Regatul Luminilor“, ultimul volum din trilogia fantasy Grisha, scrisă de autoarea Leigh Bardugo.
Seria Grisha, publicată între anii 2012-2014, este una dintre cele mai apreciate serii fantasy ale momentului şi cuprinde trei volume: “Shadow and Bone“, “Siege and Storm“, “Ruin and Rising“. Seria Grisha a primit numeroase aprecieri din partea cititorilor şi criticilor, fiind considerată o serie de senzaţie, magnifică, epopeică, uluitoare, magică, emoţionantă şi fascinantă, o poveste magistrală despre lupta pentru libertate şi supravieţuire, sacrificii, speranţă şi iubire. Veronica Roth, autoarea celebrei serii distopice “Divergent“, a afirmat că seria Grisha nu se compară cu nimic din ce a citit vreodată.
Datorită succesului de care s-a bucurat seria Grisha, Shadow and Bone, primul volum din serie, urmează să fie ecranizat.
În septembrie anul acesta va fi publicat romanul “Six of Crows“, primul volum din seria “The Dregs” scrisă de Leigh Bardugo, a cărui acţiune va fi plasată în aceeaşi lume descrisă în cărţile din seria Grisha, dar va avea alte personaje.
Cărţile din seria Grisha au fost publicate şi în România, cu titlurile “Regatul Umbrelor“, “Regatul Furtunilor” şi “Regatul Luminilor“.

1. Shadow and Bone (Regatul Umbrelor)

Falia Umbrei, un ţinut învăluit în beznă, populat de monştri, distruge treptat Ravka, o naţiune altădată măreaţă. Alina, o fată orfană, singuratică, descoperă că posedă o putere unică, ce o face să pătrundă în lumea elitei magice a regatului Grisha. Ar putea ea să destrame vraja demonică a Faliei Umbrei, eliberându-şi ţara? Întunecatul, o fiinţă cu o putere de seducţie teribilă, este conducătorul Grishei. Dacă îşi va împlini destinul, Alina va fi nevoită să descopere cum să se folosească de harul său şi cum să reziste atracţiei periculoase pe care o simte faţă de temutul stăpân. Însă în timp ce-şi contemplă viitorul năucitor, Alina nu-l poate uita pe Mal, cel mai bun prieten al său din copilărie.

2. Siege and Storm (Regatul Furtunilor)
“Întunecatul”, conducătorul Grishei, a supravieţuit bătăliei din Falia Umbrei şi reapare cu o putere înzecită şi un plan diabolic. Cu ajutorul lui Sturmhond, un corsar faimos, Alina Starkov se întoarce în ţara pe care a părăsit-o, hotărâtă să lupte cu forţele ce ameninţă Ravka. Dar pe măsură ce puterea ei creşte, se vede prinsă tot mai mult în jocul de magie interzisă al Întunecatului, ce o îndepărtează de Mal. Alina trebuie să aleagă între ţara ei, puterea pe care o are şi dragostea pentru Mal, altfel riscă să piardă totul în faţa asaltului iminent.

3. Ruin and Rising (Regatul Luminilor)
Capitală a căzut. Întunecatul conduce Ravka din tronul său de umbre. Acum, soarta ţării depinde de fragilă Invocatoare a Soarelui, de o iscoadă căzută în dizgraţie şi de rămăşiţele unei armate magice, cândva măreaţă. Pornită în căutarea ultimului amplificator al lui Morozova, Alina încheie noi alianţe şi lasă deoparte vechile rivalităţi. Pe măsură ce află secretele Întunecatului, descoperă un trecut ce va schimba pentru totdeauna felul în care vede legătura lor, precum şi puterea cu care e înzestrată. Numai pasărea de foc mai poate împiedica distrugerea Ravkăi, însă prinderea ei ar putea să o coste pe Alina viitorul pentru care luptă.

Seria Grisha în limba română


Seria Grisha în limba engleză

Seria Grisha în limba germană

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *