Seraphina

În ţinutul Goredd, patruzeci de ani de pace între oameni şi dragoni nu au reuşit să aducă şi încrederea între cele două tabere. Luând forma umană, dragonii se infiltrează printre aceştia şi ajung să fie ambasadori sau profesori, excelând în ştiinţele exacte, cum ar fi matematica.

Seraphina este o adolescentă prinsă între cele două lumi, temându-se pentru amândouă mai ales acum, când se apropie aniversarea anuală a păcii. Ajungând la curtea reginei cu meseria de muzician tocmai când un membru al familiei regale a fost ucis în mod misterios (oamenii suspectează dragonii, desigur), fata iese în evidenţă nu doar prin talentul muzical, ci şi prin mintea ascuţită şi simţul observaţiei, ajutând garda reginei să investigheze cazul şi să identifice criminalul. Ca un detectiv iscusit care scoate la lumină secretele, totodată reuşește cu măiestrie să-l ascundă pe al său.

Pentru că Seraphina nu este un om normal, ca toţi ceilalţi. Ceea ce oamenii nu ştiu despre ea este că, sub cele trei straturi de haine pe care le poartă zi de zi, pe braţe şi pe spate se ascunde un strat de solzi, semn că fata este jumătate om – jumătate dragon.

 “Sometimes the truth has difficulty breaching the city walls of our beliefs. A lie, dressed in the correct livery, passes through more easily.”

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ohk4WvvIPno

Seraphina urăşte acest lucru şi nu îşi doreşte nimic altceva decât să iubească şi să fie iubită, să aibă o viaţă normală, aşa cum orice muritor de rând are. Fiecare zi pentru ea este un coşmar, trăind cu teama că în orice moment oamenii pot afla adevărul despre ea şi va rămâne singură pentru totdeauna.

“I barely noticed loneliness anymore; it was my normal condition, by necessity if not by nature.”

Lumea Seraphinei este creată armonios, personajele sunt bine conturate, autoarea reuşind să croiască o călătorie frumoasă şi interesantă în lumea secretelor, în lumea acceptării şi a iubirii.

Alte cărţi populare cu dragoni

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *