Semnele de carte

Trebuie sǎ recunoaştem: ne plac mai mult decât cartelele de metrou aruncate în grabǎ între pagini sau „urecheatul” foilor. Avem acum atâtea modele şi forme, ba chiar putem sǎ ne facem noi înşine unul. Fie cǎ sunt colorate, cu magnet, de lemn sau manuale, pe mine, cel puţin, m-au cucerit.

Ȋn prezent, sunt mândra posesoare a peste 40 de semne de carte. Mǎ uit la ele în timp ce scriu aceste rânduri şi cele mai multe mǎ duc cu gândul departe, acolo de unde le-am cules sau de unde un om drag mi le-a adus ca pe o ofrandǎ. De ce-mi sunt atât de dragi, cu greu aş putea spune.

Ȋmi sunt dragi cǎrţile şi o fi un fel de transfer; nu-mi bat capul, nu toate lucrurile meritǎ sau trebuie analizate. E o întreagǎ culturǎ în ele şi asta e întotdeauna fascinant: e reprezentare urbanǎ (eu am un Paris, o Pragǎ, o Atenǎ), faunǎ (o girafǎ şi o zebrǎ), am culinar (condimente, ulei de mǎsline şi cǎpşuni cu ciocolatǎ), am picturi celebre şi naturǎ, am chiar şi relaxare (poziţii de yoga şi un Buddha).

Ȋmi place sǎ le aleg în funcţie de specificul cǎrţii, de dispoziţia mea sau, mai frivol, de culoarea copertelor. Ȋmi place când oamenii se uitǎ curioşi la semnul respectiv atunci când deschid o carte în vreun mijloc de transport şi nu plec de nicǎieri (oraş, din strǎinǎtate sau nu, nou sǎ fie pentru mine) fǎrǎ sǎ cumpǎr unul.

Când eram copil, aveam colecţie de şerveţele, acum am de semne de carte. Creştem şi noi cum putem!

Mai multe cărți de handmade

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *