Secretele Sfinxului din Bucegi

Sfinxul din Bucegi a devenit rapid una dintre cele mai vizitate atracții turistice din România datorită formei sale asemănătoare cu Sfinxul egiptean. Acesta este situat pe platoul Munților Bucegi la 2216 metri altitudine, iar datorită eroziunii eoliene, în timp a căpătat forma unui chip uman.

Dar Sfinxul nu este numai un obiectiv turistic ci și subiectul unei cărți semnată de Radu Cinamar și Peter Moon, care se intitulează Transylvanian Sunrise. Aceasta prezintă Sfinxul ca una dintre cele mai remarcabile descoperiri arheologice din istoria omenirii datorită secretelor sale descoperite de români și americani.

Povestea începe în 2003, când Pentagonul descoperă prin intermediul satelițiilor săi anomalia din Munții Bucegi. Atunci, aceștia decid să încheie o alianță cu Serviciul Român de Informații, cunoscut drept Departamentul Zero și demarează o cercetare amănunțită.

Prin intermediul tehnologiei utilizată de Pentagon, reușesc să penetreze o cameră în interioul muntelui și descoperă o hologramă a celebrei Hall of Records, despre care se crede că este o bibliotecă antică ce conține documente cu toate cunoștințele egiptenilor și istoria continentelor pierdute, care odată descoperite și studiate ar duce omenirea într-o nouă eră. În plus, ei mai descoperă trei tuneluri misterioase care duc către centrul pământului.

Restul întâmplărilor vă invităm să le descoperiți în cartea Transylanian Sunrise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *