Scrisul de mână și secretele pe care le dezvăluie

Scrisul de mână dezvăluie anumite trăsături de personalitate, analiza acestuia putând chiar identifica probleme de sănătate pe care le poți avea. Știința și arta analizei scrisului de mână se numește grafologie (în engleză termenul purtând denumirea de Handwriting Analysis) și contribuie la identificarea anumitor trăsături de personalitate și trăsături intelectuale importante.

Modul în care o persoană scrie este dictat de complexe mecanisme neurologice și motorii. Astfel, oricât de mult încerci să îți modifici scrisul, propria individualitate va putea fi ușor recunoscută de către grafologii experimentați. Marginea lăsată înainte de a scrie, forma și mărimea literelor, scrisul drept sau înclinat, scrisul haotic sau ordonat, spațiul dintre cuvinte și de asemenea, forța cu care apeși pe hârtie atunci când practici scrisul de mână, vorbesc despre tine și despre starea pe care o ai în acel moment.

Grafologia este utilizată cu succes și în procesul de recrutare a candidaților pentru anumite locuri de muncă, analiza grafologică putând dezvălui punctele forte și slabe ale candidaților. Cu ajutorul acestei științe putem descoperi arta de a înțelege din perspectiva psihologiei amestecul particular de caracteristici pe care un individ le posedă. Scrisul de mână are un caracter individual și poate fi interpretat ca și oglindire a personalității, a condiției de sănătate, a problemelor nervoase. Analiza grafologică este un domeniu foarte interesant și util nu doar pentru cei care lucrează în domeniu, ci pentru fiecare dintre noi, reprezentând un valoros instrument de autocunoaștere.

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *