Salatǎ à la Provence

Fac ce fac şi revin, chiar şi aici, în faţa voastrǎ, la obsesiile mele mediteraneene, dar fǎrǎ remuşcǎri cum poate ar trebui. Mai ales acum, vara, când avem nevoie de toate trucurile şi bunǎtǎţile oferite de aceastǎ bucǎtǎrie generoasǎ şi versatilǎ.

Aşadar, sǎ ne lǎsǎm azi sub vraja bucatelor de inspiraţie franţuzeascǎ, dacǎ bugetul nostru de vacanţǎ nu ne permite sǎ ajungem chiar acolo, în ţara cu limbǎ de scorţişoarǎ, şansonete şi vin mândru şi licoros. Ȋn fond, îi sǎrbǎtorim ziua în curând!

Mai întâi, se face o vinegretǎ din 2 linguri de muştar de Dijon, amestecate cu 2 cǎţei de usturoi pisaţi, ulei de mǎsline şi zeama de la o lǎmâie. Am amestecat şi am râşnit o porţie generoasǎ de piper pe deasupra. Se dǎ deoparte.

Se pun la fiert 4 ouǎ şi se lasǎ pânǎ se fac tari.

Se curǎţǎ, spalǎ şi taie 2 cartofi în cuburi şi se pun la fiert în apǎ cu sare. Dupǎ ce s-au fiert, i-am scos, i-am scurs şi i-am amestecat cu un sfert din vinegretǎ.

Am aranjat pe o farfurie foi de salatǎ şi marginile le-am „decorat” cu ouǎle fierte tǎiate în sferturi.

Am tǎiat în felii subţiri o jumǎtate de castravete şi un ardei kapia, câteva roşii cherry înjumǎtǎţite, am mai adǎugat nişte mǎsline negre şi o conservǎ de ton în suc propriu. Toate acestea se amestecǎ cu restul de vinegretǎ, se presarǎ pǎtrunjel sau busuioc şi se serveşte pe loc cu o mini-baghetǎ sau crutoane cu usturoi. Este bun şi aromat!

Mai multe reţete gǎsiţi pe blogul meu.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *