Să vizităm Malta și Gozo

Malta este o țară pe care trebuie să o vizitezi nu doar pentru soare și plajă, dar și pentru patrimoniul istoric.Aici se găsesc cele mai vechi și sofisticate construcții de piatră din lume. Toate popoarele puternice ale Europei au ocupat (sau au încercat) pentru un timp Malta,  iar fiecare și-a lăsat amprenta asupra acelui teritoriu și culturii. Arhipeleagul Malta este compus din insulele Malta, Gozo, Comino și Cominitto (nelocuită).Insula Gozo este a doua ca mărime din Arhipeleagul Maltez și te impresionează datorită structurilor megalitice de la Ggantija și a liniștii ținutului. În limba castiliană Gozo înseamnă bucurie, iar frumusețea insulei se reflectă cel mai bine în sate, unde localnicii au un farmec aparte și un dialect plăcut. Gozo este locuită încă din secolul al V lea î.Ch și din anul 1980 este înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.Gozo este o destinație ideală dacă îți dorești o vacanță liniștită, de unde să te întorci cu un bagaj cultural solid.займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Să vizităm Malta și Gozo”

  1. Pentru cei pasionati de istoria artei (si nu numai), e bine de stiut ca in muzeul Catedralei Sf. Ioan din Valleta (capitala Maltei) poate fi admirat celebrul tablou al lui Carvaggio intitulat “Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *