Să ningă cu fulgi de iubire

Volumul Fulgi de iubire (Let it snow) cuprinde trei poveşti de Crăciun, pline de magie şi romantism, scrise de trei dintre cei mai cunoscuţi autori americani de literatură pentru adolescenţi: John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle.

Antologia de nuvele de Crăciun “Let it snow” a fost publicată în SUA în octombrie 2008, iar luna aceasta a fost publicată şi în România, cu titlul “Fulgi de iubire”. Încă de la apariţie, “Let it snow” s-a bucurat de reacţii pozitive din partea cititorilor.

Prima poveste, scrisă de Maureen Johnson, o are în prim plan pe adolescenta Jubilee Dougal, care este nevoită să-şi petreacă Ajunul Crăciunului cu bunicii ei, deoarece părinţii ei au fost arestaţi în urma unui conflict iscat din cauza unor case decorative în miniatură. Când trenul în care Jubilee călătorea spre oraşul bunicilor ei rămâne blocat din cauza unui viscol, Jubilee coboară din tren şi intră într-un restaurant, unde îl întâlneşte pe Stuart, care îi ţine companie şi o invită să petreacă Ajunul Crăciunului alături de el şi de familia lui.

A doua poveste, scrisă de John Green, urmăreşte aventurile a trei prieteni, doi băieţi şi o fată, Tobin, JP şi Angie, a căror maşina pierde o anvelopă şi rămâne împotmolită în zăpadă, în Ajunul Crăciunului. După mai multe peripeţii, Tobin şi Angie îşi dezvăluie adevăratele sentimente şi admit că între ei este ceva mai mult decât o simplă prietenie.

A treia poveste, scrisă de Lauren Myracle, este povestea unei fete numită Addie, care este deprimată din cauză că s-a despărţit de iubitul ei, Jeb. Regretând greşeala pe care a făcut-o, Addie îşi doreşte să se împace cu Jeb, dar şi să le demonstreze prietenilor ei că nu este preocupată numai de propria persoană, aşa cum au ei impresia. În urma unei conversaţii cu o femeie care pretinde că este un “Înger al Crăciunului”, Addie primeşte o lecţie de viaţă.

Fulgi de iubire” este lectura ideală pentru serile magice de sărbători.

Alte cărţi scrise de John Green

Alte cărţi scrise de Maureen Johnson

Alte cărţi scrise de Lauren Myracle

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *