Rwanda- The land of a thousand hills

Pentru că săptămânile trecute vă vorbeam despre evenimentele politice și istoria Rwandei , astăzi, în prag de weekend, vă invit să priviți această țară din altă perspectivă, una optimistă și plină de frumusețe naturală.

Rwanda, “the land of a thousand hills”, este teritoriul unde cultura africană este păstrată încă departe de influențele citadine și tendințele accentuate de urbanizare. Împotriva acestor măsuri contemporane, băștinașii rwandezi contraatacă prin metode tradiționale, care impresionează turistul săturat de viața de oraș. Primitivismul atrage. Întoarcerea la origini, la esența unui trai simplu și sănătos, într-o comunitate mică, apar adeseori ca idealurile spre care tind majoritatea persoanelor cu prea puțin timp liber.

Fauna și flora sunt primele care motivează alegerea turiștilor de a vizita Rwanda.Păduri ce acoperă munții, nisip fin și plaje, iată o gamă variată ce îmbină preferințele tuturor: o zi de trasee montane poate compensa cu o a doua zi de relaxare la plajă. Numeroase departamente rwandeze se ocupă de conservarea naturii, promovând principii ecologice. În acest scop există numeroase parcuri naționale (dintre cele mai populare amintim Parc National de l’Akagera, Parc National des Volcanoes, Nyungwe National Parc). Merită vizitate, de asemenea cascadele și lacurile Rwandei (Lake Muhazi, Lake Kivu), precum și alte puncte turistice, precum: Kinigi, Kigali, Gisenvi, Vironga, Chyangugu, Butare.

O serie de animale pot fi admirate în Rwanda, precum gorilele și hipopotamii, care trăiesc protejatți într-un parc natural, precum și diferite tipuri de păsări. Majoritatea atracțiilor turistice nu sunt departe de capitală, unde de obicei turiștii se cazează în hoteluri luxoase, precum: Kigali Serena Hotel, Hotel Chez Lando, Hotel Gorillas, Hotel Ibis, Hotel Alpha Palace, Hotel Guest House, Hotel Eden Rock.

Dansurile tradiționale, muzica, portul băștinașilor, mâncarea și colibele în care trăiesc, plus natura înconjurătoare, iată doar câteva motive pentru care Rwanda iese din tiparul țărilor vizitate anual. Și din aceste motive, turismul înflorește aici. Frumusețea naturală deseori câștigă în fața clădirilor moderne.

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *