Romanele lunii Ianuarie

A mai trecut un an(nu știm când), s-au mai scris cărți, destule, zicem noi, se nasc tot mai mulți scriitori, mult mai mulți cititori(sperăm), tot mai multe idei. Cum am putea începe altfel anul decât citind? Dacă abia așteptați să vedeți ce povești vor răsări peste noapte, vă oferim o listă de titluri ce vor aștepta nerăbdătoare la noi în librărie, imediat ce sunt publicate.

  • Andrew’s Brain de E. L. Doctorow, 14 ianuarie

Faţă în faţă cu un interlocutor necunoscut cititorilor, Andrew îşi pune gândurile pe tavă, îşi spune povestea vieţii sale, vorbeşte despre iubirile sale, despre tragediile prin care a trecutşi care l-au adus în situaţia din prezent. Pe măsură ce mărturiseşte, creează diverse feţe ale poveştii sale, din ce în ce mai stranii şi ne face pe noi, cititorii, să ne punem întrebări legate de adevăr şi memorie. Este un puzzle cognitiv, un labirint al emoţiilor şi secretelor.

  • Orfeo de Richard Powers, 20 ianuarie

Atunci când câinele lui Peter Els, un bătrân de 70 ani, moare, cei care au răspuns apelului la 911 ajung la casa bătrânului pentru a descoperi un laborator de inginerie biochimică realizat de mâini amatoare. Profesorul suplinitor, Els, fuge pentru a nu fi investigat de autorităţile federale şi, pe drum, îşi vizitează câteva rude înstrăinate. Prin pasaje retrospective, profesorul povesteşte cum un om, însetat de actul creaţiei, se izolează de familie şi prieteni.

  • Carthage de Joyce Carol Oates,  21 ianuarie

Când fiica lui Zeno Mayfield dispare într-o noapte în sălbăticiile din munţi Adirondack, întregul oraş Carthage porneşte în căutarea ei. Toate dovezile arată înspre un veteran al războiului din Iraq, o cunoştinţă apropiată a familiei Mayfield. O carte despre familie, loialitate şi iertare.

  • Careless People: Murder, Mayhem, and the Invention of The Great Gatsby de Sarah Churchwell,  23 ianuarie

Cu puţin timp înainte să moară, F. Scott Fitzgerald îşi notează o listă ce conţine de sfaturi şi idei extrase din realitatea anilor 20. Chruchwell se foloseşte astfel de această listă şi reconstruieşte istoria prohibiţiei, a crime organizate, a culturii celebrităţilor, a vieţii de pe Long Island. În aceste pagini el relatează ce se află în spatele uneia dintre cele mai bune opere de ficţiune din America. died in obscurity, he scribbled down a list of the real-life inspirations for his then-ignored novel, The Great Gatsby.

  • The Guts de Roddy Doyle,  23 ianuarie

Cartea este o revenire asupra vieţii muzicianului Jimmy Rabbitte, acum unul mai în vârtă, cu o soţie şi copii şi un diagnostic crâncen: cancer. Cu moartea ce îi suflă în ceafă, Jimmy reia legăturile cu membrii din fosta sa trupă, Commitments, cu fratele său de care s-a îndepărtat şi redescoperă deliciile vieţii de familie.

  • Dust de Yvonne Adhiambo Owuor, 28 ianuarie

Primul roman al renumitei scriitoare kenyene — cea a cărei scurtă povestire despre refugiaţii din Rwanda, “Weight of Whispers”, a primit echivalentul premiului Booker Prize în Africa—începe cu o crimă. După ce fratele lui Ajany Oganda este împuşcat şi omorât în Nairobi, mama acestora îşi părăseşte familia. Povestea vieţii lor se complică odată cu introducerea unor noi personaje care contribuie la dinamica romanului.

Alte cărţi ce vor apărea în ianuarie: займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *