Romane pentru adolescenţi recomandate de autori consacraţi ai genului young adult

În preajma Convenţiei Literaturii Young Adult (Young Adult Literature Convention), care va avea loc la Londra între 17 şi 19 iulie, într-un interviu acordat publicaţiei britanice The Guardian, nume sonore ale literaturii pentru adolescenţi le-au recomandat cititorilor câteva volume young adult care merită citite.

Cassandra Clare, autoarea celebrei serii The Mortal Instruments (Instrumente Mortale), recomandă volumele dark fantasy The Darkest Part of the Forest de Holly Black şi The Young Elites de Marie Lu, alături de Uprooted de Naomi Novik, un roman în care este conturată o lume magică, inspirată din mitologia şi istoria Poloniei, care poate fi citit atât de adolescenţi, cât şi de adulţi.

Sally Green, cunoscută pentru romanele  Half Bad (Jumătatea Rea) şi Half Wild (Jumătatea Sălbatică) recomandă volumele Hold Me Closer de David Levithan şi The Ghosts of Heaven de Marcus Sedgwick, pe care le consideră abordări îndrăzneţe şi inovatoare ale genului young adult, dar şi volumul Stone Rider de David Hofmeyr, o poveste fantasy excepţională, ţesută în jurul unui personaj misterios minunat, de care autoarea se declară complet îndrăgostită.

Liz Kessler, autoarea seriei Emily Windsnap şi a romanului Read Me Like a Book, recomandă volumul The Year of the Rat de Clare Furniss, care a emoţionat-o până la lacrimi şi Apple and Rain de Sarah Crossan, cea mai încântătoare carte pe care a citit-o anul acesta, ale cărei personaje sunt, în viziunea autoarei, absolut perfecte.

Annabel Pitcher, autoarea romanelor My Sister Lives On the Mantelpiece şi Silence is Goldfish, recomandă volumul Trouble de Non Pratt, pe care-l descrie ca fiind un roman revigorant de sincer şi plin de umor.

Derek Landy, autorul seriei  Skulduggery Pleasant, recomandă trilogia The Shattered Sea de Joe Abercrombie.
Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

1 thought on “Romane pentru adolescenţi recomandate de autori consacraţi ai genului young adult”

  1. Nu am citit nimic din genul young adult fiction (deşi mă tentează câteva titluri) din teama că ar fi lecturi puerile. Cred că le voi da şi eu o şansă până la urmă pentru că am tot auzit păreri bune despre câteva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *