Romane clasice asemănătoare serialelor

Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că unele seriale pe care le urmărim nu sunt așa apreciate de criticii de film, și unele chiar sunt cotate a fi de proastă calitate. Cu toate acestea nouă ne plac, ne ajută să ne destindem și să ne luăm mintea de la griji și probleme, să mai uităm puțin de stres, să fugim de cotidian. E oare bine să ne încărcăm memoria cu scene-clișeu, penibile, tipic americane, replici mai mult sau mai puțin proaste, actori care nu prea au treabă cu actoria ș.a.m.d. ? Normal că nu este, vrem, nu vrem, ne obișnuim cu stilul lor, îl adoptăm fără să ne dăm seama și chiar punem în aplicare ceea ce vedem pe micile ecrane. Și trebuie să recunoaștem că aceste seriale dau dependență. Se termină episodul brusc și ne ține în suspans. Oare chiar a murit, oare chiar a căzut în prăpastie, tipul ăla chiar o înșală, să fie frumosul ăsta personajul negativ, și tot așa.

Serialele ne ocupă mult timp, poate prea mult și mare lucru nu învățăm din ele. Dacă vă plac următoarele seriale și simțiți că nu puteți renunța la ele, eu vă propun niște alternative educative, culturale și care să vă solicite cât de cât mintea și imaginația. Să vă închipuiți voi personajele și nu să fie deja alese de producătorii serialelor.

1. Dacă vă place „Gossip Girl”Citiți „ Chocolate For Breakfast” de Pamela MooreRomanul o are ca protagonistă pe Courtney Farrell în vârstă de 15 ani, fiica unei actrițe în vârstă ce locuiește în Los Angeles, și a unui editor din Manhattan. Este redată viația tumultoasă a tinerei, prinsă între două lumi, încercând din răsputeri să aparțină amândurora. Parcă seamănă puțin cu Serena Van Der Woodsen, nu?Citiți „New York Stories” de Edith WhartonScurta poveste  “The Dilettante” seamănă extrem de tare cu cea dintre Chuck și Blair. Menită să vă facă să simțiți cum cineva vă înfige o furculiță pe gât și vă scoate inima.


2. Dacă vă place  „Pretty Little Liars. ”Citiți „Rebecca” by Daphne DuMaurierO tânără femeie, măritată recent cu un văduv înstărit, realizează că întreaga casă încă păstrează vie amintirea soției decedate, Rebecca,  iar toți locuitorii casei, inclusiv Mr. de Winter sunt obsedați de aceasta și se află încă sub puternica influență a ei. Noua soție încearcă să dezlege misterul morții Rebeccăi și descoperă secrete care ar fi trebuit să rămână îngropate împreună cu ea.


3. Dacă vă place „Grey’s Anatomy”Citiți „The Collected Stories of Amy Hempel” de Amy Hempel”The year I began to say vahz instead of vase, a man I barely knew nearly accidentally killed me.” Să îmi spuneți că nu vreți să citiți povestea după ce ați citit acest citat. Imposibil! Această colecție de povestiri tratează multe dintre temele din  Grey’s, precum mortalitatea, durerea, suferința, prietenia. Povestea “In The Cemetary Where Al Jolson Is Buried” aduce în prim-plan o femeie al cărei prieten foarte bun din copilărie se află în faza terminală a unei boli incurabile.


4. Dacă vă place „Glee”Citiți „Fun Home: A Family Tragicomic” de Alison BechdelIgnorați formatul de roman grafic și plonjați în paginile acestei cărți de memorii ale lui Bechdel. Aceasta povestește cum a crescut într-o casă funerară alături de tatăl ei, homosexual ascuns, și cum se confrunta cu propria ei homosexualitate.„The Sopranos„ de Alan Warner.

 Nu acei Soprano. Un cor de fete scoțiene dintr-o școală catolică într-un oraș fără viitor încearcă să ajungă la o competiție a corurilor. Petreceri, băutură, distracție, ghete scumpe, fast-food consumat în cantități enorme, destrăbălare totală. Tineret în acțiune.


5. Dacă vă place „The Mindy Project”Citiți „Emma” by Jane AustenEmma are o personalitate puternică, este băgăcioasă și obsedată de romantism și de cele mai multe ori interpretează în mod greșit reacțiile bărbaților. Stilul ei direct și extrem de sincer poate enerva oamenii, dar are inteții bune. O tânără complicată a cărei poveste vă invit să o citiți.


6.  Dacă vă place „Girls”Citiți „The Group” de Mary McCarthy

Opt femei absolvă Colegiul Vassar, în paginile acestui roman fiind surprinsă viața lor după absolvire. Fiecare personaj se confruntă cu diverse probleme, sexism, creșterea copiilor, dificultăți financiare,  relații amoroase.


7. Dacă vă place „Law & Order: SVU ”Citiți „Downtown Owl” de Chuck KlostermanRomanul descrie orașul fictiv Owl din North Dakota în care trei personaje sunt cumva legate. Ca punct culminant, se pornește un viscol puternic, iar Horace și Julia sunt blocați în mașinile lor și Mitch înfruntă viscolul afară. O poveste înfricoșătoare cu un deznodământ teribil.


8. Dacă vă place „The Vampire Diaries”Citiți „Carrie” de Stephen KingRomanul spune povestea unei fete timide de liceu, Carietta “Carrie” N. White, care se folosește de noile puteri de telechinezie descoperite penru a se răzbuna pe pe cei care fac glume pe seama ei. În timpul acestui abuz de putere provoacă unul dintre cele mai mari dezastre in istoria Americii.„Interview With The Vampire” de Anne RiceCine nu cunoaște povestea aceasta, ar face bine să pună mâna pe carte și să o citească. Legătura puternică dintre Louis și Claudia, experiențele trăite pe străzile New Orleans-ului fac din acest roman o lectură de savurat.Sursa articol Elle.com

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *