Rolul responsabilității în leadership

accountabilityAccountability: The Key to Driving a High-Performance Culture

Greg Bustin este consultant de afaceri, iar timp de 5 ani a făcut cercetări pe tema responsabilității într-o organizație, intervievând peste 3.200 de directori ai unor companii multinaționale precum Marriott, Container Store, Ernst & Young, Sony, Herman Miller, etc, încercând să afle cum au putut crea și susține o cultură de succes.

Astfel, rezultatele au arătat că există 4 elemente care conduc la performanță: interdependență, rezistență, responsabilitate, adaptabilitate.

Dar, în completare acestora este esențial să existe și cei 7 piloni ai responsabilității: unitate, caracter, studiu, perseverență, tracking, reputație, evoluție.

Lipsa responsabilității este cauzată și de faptul că mulți privesc acest lucru ca fiind asumarea vinei pentru un posibil eșec. În schimb, responsabilitatea ar trebui să fie privită ca pe un aspect pozitiv, deoarece este, de fapt, angajamentul de a duce la bun sfârșit sarcinile, în timp ce faci tot posibilul in a preveni eventuale greșeli.

Lipsa responsabilității este un obstacol major care se poate întâlni chiar și la cei mai abili lideri. Aceasta subminează moralul, scade profilul și dezavantajează angajații, chestiuni care vor produce presiuni neplăcute în fiecare zi, atât pentru lideri cât și pentru echipă.

Responsabilitatea ar trebui să fie condusă de un scop, într-un loc de muncă pe care oamenii îl iubesc, unde se respectă reciproc, iar valorile personale se combină cu interesul și experiența profesională.

Acel “unique selling point” al resposabilității este că întrece orice abilitate financiară, intelectuală sau tehnologică în cadrul organizațiilor.

Asigurarea calității într-o organizație

Mai multe titluri de management

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *