Reţeta de marţi: Vol-au-vent cu creveţi (Franţa)

Vol-au-vent, aceste delicate antreuri tipic franţuzeşti, sunt cel mai des legate de faimosul chef al lui Napoleon, Antonin Carême, deşi numele lor a fost menţionat încă dinaintea marelui bucătar, într-o carte din 1739. De obicei umplute cu ingrediente sărate, vol-au-vent-urile pot, totuşi, avea şi umpluturi dulci. Sunt servite ca antreuri sau ca parte dintr-un bufet şi umplute cu pui sau peşte, în Franţa, sau cu o combinaţie de pui şi ciuperci, în Belgia.

Azi, însă, ne delectăm cu delicioase vol-au-vent cu creveţi.

Ingrediente:

350 grame aluat deja preparat

1 ou bătut plus 1 gălbenuş

15 grame unt

50 grame făină

200 ml supă de peşte fierbinte

1 lingură pastă de curry amestecată cu 1 lingură de apă ca să formeze o pastă fină

Sare şi piper proaspăt măcinat

75 ml smântână

18 creveţi mari, gătiţi şi cojiţi

1 lingură fulgi de migdale

3 fire de ceapă verde tocate

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 200 grade C.

Întindeţi aluatul pe masa presărată cu făină până devine gros de 5 mm. Tăiaţi 12 cercuri folosind un cutter de 9 cm. Tăiaţi un cerc mai mic din centrul a 6 dintre cercuri.

Puneţi cele 6 cercuri netăiate pe foaie de copt şi ungeţi-le cu puţin ou bătut. Puneţi apoi cele 6 cercuri cu gaură în mijloc deasupra cercurilor de aluat intacte şi daţi la cuptor timp de 10-15 minute, până când cresc şi devin aurii.

În acest timp, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făina şi lăsaţi pe foc până când amestecul se transformă într-o pastă.

Luaţi pasta de pe foc şi adăugaţi treptat supa fierbinte de peşte şi pasta de curry. Puneţi cratiţa din nou pe foc, asezonaţi, după gust, cu sare şi piper proaspăt măcinat, şi aduceţi la fierbere. Daţi focul la minimum până când mixtura începe să scadă. Lăsaţi pe foc timp de 10-12 minute până când amestecul se îngroaşă.

Bateţi gălbenuşul şi smântâna într-un bol şi adăugaţi-le apoi peste sos.

Puneţi şi creveţii şi ceapa verde şi turnaţi din amestec peste cochiliile de aluat. Daţi la cuptor din nou pentru 10-12  minute, scoateţi şi serviţi imediat.

Tradusă şi adaptată  după o reţetă de Simon Rimmer.

Foto

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *