Reţeta de marţi: Tartǎ cu dovlecei

E timpul. Sǎ dǎm drumul la cuptoare, sǎ coacem prǎjituri cu prune şi dovleci cu scorţişoarǎ şi miere, sǎ nu ne mai pese cât de cald, ci cât de frumos se va rǎspândi mirosul prin casǎ. E timpul pentru tarte, mere picurate cu coniac, pui întregi cu mirodenii şi checuri. Sǎ coacem, deci!

Azi, o tartǎ cu dovlecei. Fǎrǎ aluat, pentru cei care au declarat rǎzboi carbohidraţilor. E poate mai puţin consistent, recunosc, dar la fel de bun.

Cum procedǎm: Spǎlǎm şi îndepǎrtǎm cotorul de la 1 dovlecel mediu. Ȋl pǎstrǎm în coajǎ şi îl tǎiem în cubuleţe. Facem acelaşi lucru cu 250 de grame de ciuperci. Le punem pe toate într-o porţie generoasǎ de ulei sfârâitor. Lǎsǎm sǎ se înmoaie şi sǎ scadǎ apa. Dǎm deoparte la rǎcorit.

Tǎiem felii o ceapǎ roşie potrivitǎ. Ȋntr-un bol separat, amestecǎm 2 ouǎ cu 200-300 grame de smântânǎ. Peste compoziţia aceasta radem 200 de grame de brânzǎ de oaie, 100 de grame de brânzǎ de caprǎ şi puţin caşcaval. Amestecǎm cu ceapa şi în jur de 200 de grame de rondele de mǎsline. Omogenizǎm. E ok şi dacǎ gustǎm din când în când. Atenţie! Umplerea lingurii şi încercatul de mai multe ori a compoziţiei nu constituie “gustat”.

Peste amestecul cu brânzǎ turnǎm pe cel de dovlecei şi ciuperci. Transferǎm într-o tavǎ, nivelǎm şi radem deasupra încǎ puţin caşcaval. Dǎm la cuptorul preîncǎlzit la 180 de grade timp de 30 de minute sau pânǎ ce compoziţia nu mai bolboroseşte şi caşcavalul se coloreazǎ.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

1 thought on “Reţeta de marţi: Tartǎ cu dovlecei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *