Reţeta de marţi: Sparanghel la cuptor

Cea mai importantǎ lecţie pe care ne-o dǎ sparanghelul este cǎ simplitatea este de cele mai multe ori dezirabilǎ şi, evident, mai gustoasǎ. Nu o sǎ vǎ mint, sparanghelul nu este cea mai accesibilǎ legumǎ din punct de vedere al preţului, dar dacǎ vǎ gǎsiţi în preajma lui, nu ezitaţi.

Pentru cuptor, sparanghelul mai gros merge cel mai bine. Dupǎ ce îl spǎlaţi, tǎiaţi cam un centimetru din rǎdǎcina tare. Lǎsaţi-l sǎ se usuce bine. Aranjaţi-l într-o tavǎ, pe un singur rând. Picuraţi peste el ulei de mǎsline, cam 4-5 linguri în funcţie şi de cantitate, desigur. Apoi, presǎraţi-l cu sare şi piper proaspǎt mǎcinat. Adǎugaţi parmezan şi usturoi. Cantitatea acestora depinde doar de voi.

Se lasǎ la cuptorul bine încins (cam 220 de grade) pânǎ când începe sǎ se coloreze, dar sǎ nu se înmoaie excesiv, între 12 şi 15 minute. Ȋnainte de  servire, se adaugǎ zeamǎ de lǎmâie.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *