Reţeta de marţi: Spaghetti cu roşii uscate şi parmezan

Acum câteva sǎptǎmâni a fost Ziua Internaţionalǎ a Pastelor şi, cum în casa noastrǎ, pastele sunt venerate, nu puteam rata acest eveniment şi am sǎrbǎtorit cu o porţie zdravǎnǎ şi delicioasǎ de spaghetti.

Mai întâi am fiert spaghetele conform instrucţiunilor de pe pachet şi le-am dat deoparte.

Am pus 5-6 cǎţei de usturoi în 2 linguri de ulei de mǎsline, i-am lǎsat puţin sǎ sfârâie, şi apoi am adǎugat câteva roşii uscate (eu am folosit la pungǎ, care nu sunt în ulei) tǎiate grosier, mǎsline negre fǎrǎ sâmburi, câteva fileuri de anşoa, ţinute puţin la desǎrat, şi chili. Eu am avut 2 ardei mai micuţi, dar foarte înţepǎtori.  Dupǎ ce usturoiul începe sǎ capete culoare, se iau de pe foc.

Se scurge apa de la paste şi se amestecǎ cu 2 felii de unt pânǎ ce acesta se topeşte. Se pun pastele în farfurie şi se toarnǎ amestecul cu roşii uscate peste ele. Deasupra se rade parmezan dupǎ poftǎ. Noi am avut şi un vin roşu bun, de ţarǎ, cu care am însoţit pastele. Poftǎ bunǎ!

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *