Reţeta de marţi: Sorbet de zmeurǎ

 

Nu o sǎ vǎ mint, pe mine mǎ cam gâdilǎ tǎlpile şi gândul îmi zboarǎ de 100 de ori pe zi la vacanţǎ. Mǎ preling uşor pe stradǎ, caut umbra, urǎsc (şi iubesc) aerul condiţionat – mai ales pe cel pe care nu-l aleg şi, deci, nu-l pot evita – şi, în general, îmi fac liste mentale de lecturi, beau apǎ multǎ, iau notiţe pe şerveţele, mǎ trezesc visând la un pasteis de nata, cocktailuri şi raite prin librǎrii. Tot cu gândul la vacanţǎ s-a nǎscut şi reţeta de azi.

Ingrediente:

600 grame zmeurǎ

150 de grame zahǎr

Zeama de la ½ de lǎmâie

250 ml de apǎ

Mod de preparare:

Se pune zahǎrul şi jumǎtate din apǎ într-o crǎticioarǎ. Se lasǎ pe foc mic pânǎ ce zahǎrul se dizolvǎ. Se aduce la punctul de fierbere şi se lasǎ 5-7 minute pe foc pânǎ ce sosul începe sǎ se îngroaşe. Se ia apoi de pe foc, se pune într-un bol şi se lasǎ la rǎcit.

Zmeura se pune în altǎ cratiţǎ, se adaugǎ zeama de lǎmâie şi se lasǎ la foc mic în jur de douǎ minute pânǎ ce fructele se înmoaie.

Se pune zmeura într-un blender şi se mixeazǎ pânǎ ce devine omogen.

Zmeura se strecoarǎ printr-o sitǎ finǎ pânǎ când toate seminţele sunt îndepǎrtate.

Peste ele se adaugǎ siropul rǎcit şi apa rǎmasǎ şi se amestecǎ.

Acest amestec se pune într-o maşinǎ de îngheţatǎ şi se lasǎ cam 20 de minute conform instrucţiunilor, iar apoi se congeleazǎ.

Dacǎ nu aveţi maşinǎ de îngheţatǎ, amestecul se pune într-un vas de plastic şi se dǎ la congelator. Se scoate din 30 în 30 de minute şi se amestecǎ cu o furculiţǎ sau cu un blender de mânǎ. Se repetǎ acest proces de 4 ori. Astfel se evitǎ formarea cristalelor de gheaţǎ mari.

Tradusǎ şi adaptatǎ dupǎ o reţetǎ de Giorgio Locatelli.

Sursa foto

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *