Reţeta de marţi: Salată cu pere, rodie şi gorgonzola

Azi  vă propun să facem un experiment: să nu ne mai grăbim, nici măcar după autobuz, să citim încet şi cu atenţie cel puţin o pagină de carte, să reflectăm la cele spuse acolo, să îmbrăţişăm un om drag pe îndelete şi îndelung şi să încercăm să ne potolim mintea atunci când vrea să zburde pe mai multe cărări odată. Din această Slow Day pe care ne-o facem cadou, n-ar trebui să lipsească nici un prânz pregătit alene, total dedicaţi etapelor, şi o savurare lentă, bucurându-ne de texturile diferite şi combinaţia de arome.

Ingrediente:

Pentru salată:

240 grame spanac tânăr

1 pară coaptă tăiată pe jumătate

60 grame seminţe de rodie

55 grame gorgonzola

Vinegretă de şampanie (reţeta mai jos)

Piper proaspăt măcinat

20 grame miere

Pentru vinegreta de şampanie:

60 ml oţet de şampanie

1 linguriţă muştar de Dijon

5 grame usturoi mărunţit

15 ml zeamă de lămâie

¼ linguriţă de piper proaspăt măcinat

2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Pentru salată, puneţi spanacul într-un bol sau pe o farfurie. Tăiaţi para în formă de evantai, tăiaţi din nou pe diagonală şi adăugaţi peste spanac. Presăraţi cu seminţele de rodie.

Puneţi gorgonzola pe deasupra salatei şi turnaţi cam jumătate din cantitatea de vinegretă. Râşniţi piper şi presăraţi cu un strat fin de miere. Serviţi imediat.

Pentru vinegretă, puneţi într-un bol mic toate ingredientele, în afară de uleiul de măsline. Amestecaţi bine şi apoi presăraţi uleiul uşor. Amestecaţi şi daţi la frigider până în momentul servirii.

Tradusă şi adaptată după o reţetă de Guy Fieri.

Sursa foto

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *