Reţeta de marţi: Salată cu pepene roşu şi feta

Ţineţi minte combinaţiile acelea de când eram copii şi strâmbam din nas sau ridicam din sprâncene când auzeam de ele? Ca magiunul cu mămăligă, de exemplu. Ei bine, reţeta de azi intră într-un fel în categoria asta. Numai că e mai bun decât gemul de prune cu mămăligă, asta e sigur.

Salata de mai jos e uşoară şi răcoroasă şi, mai ales, e în cinstea verii care nu se lasă dusă şi ne chinuie cu soarele ei arzător. Îi venim de hac cu pepene roşu.

Ingrediente:

600 ml suc de portocale proaspăt stors

600 ml suc de lămâie proaspăt stors

1 şalotă mare tocată

1 lingură miere

1 linguriţă sare

½ linguriţă piper proaspăt măcinat

120 ml ulei de măsline

200 grame rucola (opţional)

Pepene roşu fără seminţe şi tăiat în cuburi

350 grame brânză feta tăiată în cubuleţe

120 grame frunze de mentă

Mod de preparare:

Puneţi într-un bol sucul de portocale, sucul de lămâie, ceapa, mierea, sarea şi piperul. Amestecaţi totul bine. Turnaţi încet uleiul de măsline, amestecând constant, astfel încât să se formeze un fel de emulsie. Dacă nu folosiţi vinegreta în următoarea oră, acoperiţi-o şi puneţi-o la frigider.

Puneţi rucola, pepenele, feta şi menta într-un bol mare. Turnaţi pe deasupra vinegreta, astfel încât să acopere toate ingredientele. Asezonaţi dacă este cazul şi serviţi imediat.

Tradusă şi adaptată după o reţetă de Ina Garten.

Sursa foto

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *