Reţeta de marţi: Corn salad

Sezonul grǎtarelor a început! Când soarele este sus pe cer, oamenii tind sǎ prefere sǎ mǎnânce în aer liber; şi pe bunǎ dreptate! Vara n-ar mai fi varǎ fǎrǎ prieteni şi familie împrejur, toţi bucurându-se de aer, de conversaţie şi de bucatele care prind acel gust unic atunci când sunt fǎcute la grǎtar. Azi vǎ aduc o salatǎ delicioasǎ, numai bunǎ pentru patru persoane dornice de stat sub cerul senin, cu un pahar de bere în mânǎ. De mici, peşte sau miel vǎ ocupaţi voi! 🙂

Ingrediente:

Pentru salatǎ:

8 ştiuleţi de porumb pregǎtiţi la grǎtar

1 ceapǎ roşie, feliatǎ fin

350 grame de roşii cherry

225 grame brânzǎ cu mucegai albastru, fǎrâmiţatǎ

Fire de busuioc proaspǎt, pentru garnisit

Pentru dressing:

60 ml oţet de orez

10 grame busuioc proaspǎt, tocat

1 linguriţǎ zahǎr pudrǎ

Sare

Piper

120 ml ulei de mǎsline extra-virgin

Mod de preparare:

Pentru dressing se pun oţetul, busuiocul, zahǎrul, sarea şi piperul (dupǎ gust) şi uleiul într-un blender şi se mixeazǎ. Acest sos poate fi fǎcut chiar şi cu douǎ ore înainte de a fi folosit şi lǎsat la frigider. Se lasǎ la temperatura camerei înainte sǎ fie folosit.

Pentru salatǎ se îndepǎrteazǎ porumbul de pe ştiuleţi şi se amestecǎ cu ceapa şi roşiile într-un bol mare. Se adaugǎ dressing-ul şi se amestecǎ bine. Se lasǎ la temperatura camerei 30 de minute înainte de servire.

Se adaugǎ brânza cu mucegai albastru şi se garniseşte cu frunzuliţe de busuioc.

Tradusǎ şi adaptatǎ dupǎ o reţetǎ de Bobby Flay.

Sursǎ foto

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *