Reţeta de marţi: Reţetă uşoară de pâine

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu ador mirosul de pâine caldă, untul care se topeşte pe o coajă proaspătă, iar ideea mea de vacanţă ideală începe întotdeauna în Paris, cu o vizită la boulanger, savurând încet crusta fantastică, privind la trecători. Satisfacţia de a face pâine în casă nu se compară cu nimic altceva şi o să vă placă fiecare etapă chiar dacă azi vorbim despre o pâine care se face relativ rapid. La sfârşit ne vom putea bucura de bruschete cu roşii şi busuioc, sau putem orna feliile de pâine cu ceapă caramelizată şi brânză de capră. Oricum veţi decide să înnobilaţi gustul acestei pâini, va fi, garantat, un regal pentru papile.

Ingrediente:

910 grame de făină

20 grame sare

10 grame drojdie uscată

680 ml apă călduţă

Mod de preparare:

 Toate ingredientele se amestecă şi se amestecă încet cu o lingură de lemn.

Se acoperă apoi cu o folie de plastic şi se lasă la crescut la temperatura camerei timp de 2 ore. După acest timp, o lăsăm la frigider peste noapte.

A doua zi, o scoatem din frigider şi o modelăm. În afara baghetelor obişnuite, eu fac uneori şi chifle. Aluatul pentru baghete trebuie să fie cam de mărimea unei portocale.

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade C, cu tot cu tava înăuntru. Lăsăm pâinile deja modelate să se odihnească pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se crestează baghetele cu linii diagonale şi se presară făină pe deasupra.

Se dă tava cu baghete la cuptor, iar în tava cuptorului se toarnă o cană mare de apă şi se închide imediat uşa. Aburii care se formează vor face ca pâinea să capete o crustă crocantă, adică exact ceea ce aşteptăm de la o pâine bună.

Lăsăm la cuptor cam 30 de minute, scoatem baghetele şi le lăsăm să se răcească complet.

Reţetă  din Artisan Bread in Five Minutes a Day

Vă mai recomand:

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *