Reţeta de marţi: Quiche Lorraine

Quiche-ul este paşaportul către un prânz sau o cină rapide şi savuroase. Îţi dă răgazul să fii cu prietenii sau familia fără să mergi din cinci în cinci minute la bucătărie şi oferă tuturor aromele lui bogate şi îndestulătoare. E una din variantele cele mai la îndemână atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, dar vrei să oferi ceva făcut de tine oaspeţilor tăi. Nu uita că te poţi juca cu umpluturile după placul tău şi al celor din jur şi vei avea de fiecare dată un preparat incredibil de gustos.

Ingrediente:

Pentru aluat:

175 grame făină

100 grame unt rece tăiat în bucăţi

1 gălbenuş

Pentru umplutură:

200 grame şuncă

50 grame brânză Gruyère (sau caşcaval)

400 ml smântână

3 ouă bine bătute

1 vârf de nucşoară măcinată

Mod de preparare:

Pentru aluat, puneţi făina, untul, gălbenuşul şi 4 linguriţe de apă rece în recipientul unui blender şi mixaţi până ce compoziţia devine nisipoasă. Luaţi aluatul din blender şi formaţi o bilă pe care o înveliţi în folie transparentă şi pe care o daţi la frigider timp de 10 minute.

După acest timp, scoateţi bila de aluat şi întindeţi-o cu sucitorul pe o blatul de lucru presărat cu făină. Puneţi apoi aluatul într-o tavă de 23×2.5 cm, apăsaţi cu degetele să intre în fiecare adâncitură a tavei şi îndepărtaţi marginile care ies în afară.

Încălziţi cuptorul la 200 grade C şi puneţi folie de aluminiu peste aluat, iar deasupra puneţi boabe de fasole. Daţi la cuptor pentru 15 minute. Îndepărtaţi folia şi daţi la cuptor pentru încă 4-5 minute până când aluatul devine auriu.

În timp ce aluatul se coace, pregătiţi umplutura.

Prăjiţi şunca timp de două minute şi apoi scurgeţi orice lichid s-ar putea păstra în tigaie. Prăjiţi până când şunca capătă culoare, dar nu lăsaţi până devine crocantă. Scoateţi din tigaie şi puneţi şerveţele peste ea ca să absoarbă grăsimea. Tăiaţi trei sferturi din brânză în bucăţi mici şi răzuiţi restul. Puneţi brânza tăiată şi şunca prăjită peste aluatul deja pregătit.

Bateţi smântâna cu ouăle, asezonaţi (nu ar trebui să aveţi nevoie de foarte multă sare) şi adăugaţi şi nucşoara. Turnaţi acest amestec peste brânză şi şuncă şi presăraţi pe deasupra brânza rasă. Daţi cuptorul la 190 de grade C şi lăsaţi tava acolo timp de 25 de minute, până când quiche-ul devine auriu, iar mijlocul nu este foarte ferm. Scoateţi quiche-ul din cuptor, lăsaţi-l să se răcorească vreo 5 minute şi scoateţi-l din tavă. Serviţi imediat, deşi este foarte bun şi rece.

Sursa foto

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *