Reţeta de marți: Quiche cu praz şi ciuperci

Azi îmi propun sǎ vǎ înveselesc. Şi de fapt, o sǎ îmi propun asta în fiecare marţi de azi încolo. O sǎ fac asta aşa cum mǎ pricep eu mai bine, gǎtind ceva pentru voi. Şi pentru voi, cǎ doar primii care se bucurǎ de ce iese din mâinile mele sunt omuleţii apropiaţi. Şi când ei zic cǎ e bun, mi se umple inima de bucurie şi mǎ bucur c-am contribuit şi eu puţin la starea lor de bine. Sper sǎ vǎ inspire ce gǎsiţi aici şi sǎ-i bucuraţi şi voi pe cei aproape sufletului vostru.

Azi facem un quiche gustos şi aromat.

Pentru aluat: se pun în robot 200 de grame de fǎinǎ, 100 de grame de unt rece plus un vârf de sare şi se mixeazǎ pe prima treaptǎ pânǎ rezultǎ o consistenţǎ fǎrâmicioasǎ. Se adaugǎ 1 ou şi se mai mixeazǎ puţin pânǎ se formeazǎ aluatul. Se ia din vasul robotului şi se dǎ la frigider. Eu l-am ţinut peste noapte acolo, dar ar trebui sǎ stea minim 1 orǎ la rece.

Pentru umpluturǎ: am tǎiat 3 fire de praz mǎrişoare în rondele şi le-am pus la cǎlit în câteva linguri de ulei. Dupǎ ce s-au înmuiat, am adǎugat peste ele cam 400 de grame de ciuperci, feliate. Am pus puţinǎ sare şi piper, am lǎsat sǎ se evapore toatǎ apa şi am dat deoparte.

Am scos aluatul de la frigider, l-am întins cu sucitorul pe masa înfǎinatǎ, l-am prins bine de marginile tǎvii unse cu puţin unt şi l-am dat la cuptorul încǎlzit la 175 de grade cam 10 minute.

Dupǎ ce l-am scos, am turnat amestecul de ciuperci şi praz peste el.

Am amestecat cam 200 de grame de smântânǎ cu 2 ouǎ, am asezonat cu un vârf de sare şi piper proaspǎt mǎcinat, plus o jumǎtate de legǎturǎ de mǎrar, am amestecat de câteva ori şi apoi am ras 100 de grame de brânzǎ de caprǎ şi o felie de brânzǎ de vacǎ.

Am pus acest amestec peste ciuperci şi praz şi deasupra am ras şi puţin caşcaval.

Se dǎ din nou la cuptor pentru 35 de minute. E bun, plin de arome şi nici nu veţi şti când va dispǎrea de pe masǎ.

Poftǎ bunǎ!

Pentru alte reţete, vizitaţi-mǎ aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *