Reţeta de marţi: Pumpkin Spice Latte

Dimineţile de toamnǎ… Când vrei sǎ mai zǎboveşti puţin în cǎldura dintre pǎturi, când nasul îngheaţǎ imediat, când ai nevoie urgent de ceva cald cu care sǎ îţi încǎlzeşti mâinile, ceva care sǎ te punǎ pe picioare imediat, sǎ te învioreze şi sǎ-ţi dea energia de care ai nevoie pentru o nouǎ zi. Dimineţile acestea pot fi mai bune cu ajutorul unei bǎuturi fierbinţi, delicioase şi parfumate. Azi folosim din nou dovleacul şi îl combinǎm cu lapte şi cafea.

Ingrediente:

½ linguriţǎ de condimente pentru dovleac

2 linguri de piure de dovleac

2 linguri de miere

370 ml lapte

2 linguri de extract natural de vanilie

2 shoturi de espresso

Frişcǎ pentru servire

Mod de preparare:

Condimentele pentru dovleac le pregǎtim dintr-o lingurǎ de scorţişoarǎ mǎcinatǎ, 2 linguriţe de ghimbir mǎcinat, ½ linguriţǎ de cuişoare, 1 linguriţǎ de nucşoarǎ mǎcinatǎ şi ½ linguriţǎ de piper negru mǎcinat. Se combinǎ toate ingredientele şi se pǎstreazǎ într-un recipient etanş.

Piureul de dovleac îl facem dintr-un dovleac mediu pe care îl tǎiem şi îl lǎsǎm la cuptor timp de 30-45 de minute. Punem dovleacul într-un blender şi mixǎm pânǎ rezultǎ o pastǎ omogenǎ.

Ca sǎ pregǎtim bǎutura, punem o crǎticioarǎ la foc mediu şi adǎugǎm piureul de dovleac, condimentele şi mierea. Se amestecǎ continuu timp de vreo 40 de secunde, adicǎ pânǎ începe sǎ fiarbǎ.

Apoi se adaugǎ laptele şi vanilia. Se aduce la fierbere, amestecând constant. Se foloseşte un blender vertical şi se mixeazǎ pânǎ ce compoziţia devine spumoasǎ.

Se împarte espresso-ul în douǎ ceşti şi se adaugǎ amestecul de latte pe deasupra. Se orneazǎ cu frişcǎ şi se serveşte.

Sursa

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

3 thoughts on “Reţeta de marţi: Pumpkin Spice Latte”

  1. Iubesc dovleacul, asa ca reteta aceasta vine la fix! 🙂 Nu am mai incercat niciodata un smoothie, doar clasica reteta de placinta si simplissimul dovleac copt alintat cu miere si scortisoara. La mix-ul de condimente, as inlocui piperul negru cu piper roz, cred ca acesta din urma se asorteaza mai bine deserturilor. 🙂

  2. Cu siguranta voi incerca reteta, dovleacul este unul dintre putinele motive pentru care imi place toamna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *