Reţeta de marţi: Plăcintă de peşte (Marea Britanie)

Probabil că atunci când vine vorba de paleta culinară a Angliei, ne gândim toţi la mic-dejunul lor greu şi săţios, format din costiţă, ouă poşate sau prăjite, roşii pe grill, ciuperci fripte, cârnaţi, pâine prăjită şi multe alte variaţii pe aceeaşi temă. Dar în afară de delicioşii fish&chips, britanicii ne-au dat şi scones, Victoria sponge cake, Shepherd’s pie sau suculenta sticky toffee pudding. Ne amuză ei şi cu sandvişul cu castraveţi, dar ne înnebunesc papilele cu tot felul de prăjituri şi prăjiturici, special concepute pentru ceaiul de la ora 5.

Azi, în schimb, ne înfruptăm dintr-o delicioasă plăcintă cu peşte, English-style.

Ingrediente:

1 kg de cartofi

1 morcov

2 tije de ţelină

150 grame Cheddar

1 lămâie

½ ardei roşu iute proaspăt

4 fire de pătrunjel

300 grame file de somon fără pieliţă şi oase

300 grame file de eglefin afumat sau cod fără pieliţă şi oase

125 grame creveţi mari cruzi

Ulei de măsline

1 mână de spanac tocat, opţional

2 roşii coapte în sferturi, opţional

Sare de mare

Piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 200 grade C şi puneţi pe foc o oală mare cu apă şi sare. Lăsaţi până începe să fiarbă şi curăţaţi cartofii de coajă şi tăiaţi-i în bucăţi de 2 cm. Odată ce apa fierbe, puneţi cartofii şi lăsaţi-i pe foc timp de 12 minute până ce se înmoaie (sau până puteţi înfige o furculiţă în ei).

În timp ce cartofii fierb, luaţi o tavă adâncă şi puneţi o răzătoare în ea. Curăţaţi morcovul. Radeţi ţelina, morcovul şi Cheddar-ul pe răzătoarea mare, iar pe cea mică, radeţi coaja de la lămâie. Tocaţi fin ardeiul iute şi pătrunjelul şi adăugaţi-le în tavă.

Tăiaţi somonul şi eglefinul afumat sau codul în bucăţi mici şi puneţi-le în tavă, alături de creveţi. Stoarceţi pe deasupra sucul de la lămâie, picuraţi ulei de măsline şi asezonaţi cu sare şi piper. Dacă vreţi să puneţi şi spanac şi roşii, adăugaţi-le şi pe ele acum. Amestecaţi totul bine.

După ce cartofii s-au fiert, scurgeţi apa şi puneţi din nou oala pe foc. Adăugaţi puţin ulei de măsline şi un vârf de sare şi piper. Terciuiţi cartofii şi puneţi piureul rezultat peste peşte şi legumele rase. Daţi la cuptorul încins şi lăsaţi în jur de 40 de minute până când plăcinta se rumeneşte pe deasupra. Serviţi fierbinte cu ketchup, legume la abur sau o salată proaspătă de verdeţuri.

Tradusă şi adaptată după o reţetă de Jamie Oliver.

Sursa foto:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *