Reţeta de marţi (pentru copii): Plăcintă cu zucchini, mazăre şi pesto

Până acum, în rubrica aceasta au apărut numai reţete pentru adulţi şi petrecerile lor zilnice sau speciale. M-am gândit să remediez “scăparea” şi să vă ofer şi câteva reţete pe care să le puteţi oferi copiilor, ba chiar să fiţi asistaţi de ei în momentul preparării. Înţeleg că nu este foarte uşor să gătim alături de copii, dar sunt sigură că ei sunt foarte fascinaţi de toate mişcările părinţilor atunci când aceştia sunt în bucătărie. Copiii mai mici pot urmări ceea ce faceţi, pot amesteca ingrediente sau pot aranja masa, iar cei mai mari pot fi învăţaţi cum să spargă ouă, de exemplu, sau să măsoare ingrediente. În orice caz, pregătiţi-vă pentru multe clipe frumoase şi valuri de zâmbete.

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline extra-vigin

1 ceapă fin tocată

2 căţei de usturoi zdrobiţi

450 de grame zucchini/ dovlecei raşi

80 grame parmezan fin ras

150 grame făină cernută

Sare de mare şi piper

300 grame ricotta

180 grame mazăre decongelată şi zdrobită

2 linguri pesto

Mod de preparare:

Întâi preparăm pesto-ul: o mână de busuioc, două linguri de muguri de pin, un căţel de usturoi, câteva linguri de parmezan proaspăt ras şi tot atâtea de ulei de măsline extra-virgin se pun într-un blender şi se mixează câteva secunde. Se mai adaugă ulei de măsline în funcţie de consistenţa pe care o preferaţi.

Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade C.

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie la temperatură mare. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se lasă pe foc timp de 3-4 minute, până ce capătă culoare.

Se pun apoi într-un bol mare alături de zucchini sau dovlecei, parmezan, făină, sare şi piper şi se amestecă. În mijloc se adaugă ouăle şi se amestecă bine.

În această compoziţie se adaugă ricotta, mazărea şi pesto-ul, se omogenizează şi se pune într-un vas care se dă la cuptor pentru 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se lasă la răcit şi se taie în felii.

Tradusă şi adaptată după o reţetă de Donna Hay.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *