Reţeta de marţi: Penne cremoase cu spanac

“Life is a combination of magic and pasta.” – Federico Fellini

Totul în jur e verde şi azi sǎrbǎtorim bucuria mugurilor ce nu mai vor sǎ aştepte şi împing cu putere sǎ iasǎ afarǎ. Cel mai bine facem asta cu puţin verde şi în farfurie. Spanacul abundǎ în pieţe, e nutritiv şi merge de minune cu o porţie de paste. Dacǎ aveţi oaspeţi la cinǎ, reţeta asta o sǎ vǎ ajute.

Ingrediente:

450 de grame de penne

3 cǎţei de usturoi

50 grame brânzǎ de caprǎ

50 de grame cremǎ de brânzǎ

Sare, piper

150-170 grame spanac

2 linguri de parmezan proaspǎt ras

Preparare

Punem apǎ într-o cratiţǎ şi o lǎsǎm pânǎ ce începe sǎ fiarbǎ. Se adaugǎ penne-le şi se lasǎ pânǎ ce devin al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet.

Mǎrunţim cǎţeii de usturoi curǎţaţi. Ȋi punem într-un blender. Adǎugǎm brânza de caprǎ, crema de brânzǎ, sare şi piper dupǎ gust, şi jumǎtate din frunzele de spanac rupte cu mâna. Se mixeazǎ pânǎ când rezultǎ un amestec cremos. Se dǎ deoparte.

Ȋntr-un bol mare aşezǎm frunzele de spanac rǎmase.

Se scurg pastele şi se pǎstreazǎ puţin din apa în care au fiert. Se iau pastele şi se pun peste frunzele de spanac din bol. Se acoperǎ cu mixtura de brânzǎ şi spanac şi se amestecǎ totul bine, adǎugând şi apa pǎstratǎ. Se asezoneazǎ dupǎ preferinţǎ. La final, se rade parmezan deasupra şi, opţional, se adaugǎ şi câteva bucǎţele de brânzǎ de caprǎ. Se servesc imediat.

Tradusǎ şi adaptatǎ dupǎ o reţetǎ de Giada de Laurentiis.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *