Reţeta de marţi: Paste puttanesca

Azi vǎ încânt cu paste. De fapt, aş putea face un fel de odǎ pastelor, având în vedere cǎ îmi plac la nebunie şi le savurez cam o datǎ la o sǎptǎmânǎ sau douǎ, ceea ce e destul de des, zic eu. Dar sunt atât de bune şi versatile încât nu pot sǎ mǎ opresc. Reci sau calde, cu forme care mai de care mai simpatice (am avut odatǎ şi nişte „creste de cocoş” de culori diferite, teribil de bune), pastele pot fi gǎtite în bunul stil italian sau pot suporta influenţe felurite; încercaţi, de exemplu, un Asian-style!

De ce se numesc aşa? Fie cǎ erau felul predilect al prostituatelor între doi clienţi sau cǎ ar fi fost inventate de un proprietar de restaurant care, rǎmas fǎrǎ marfǎ într-o searǎ când trebuia sǎ gǎteascǎ pentru prieteni, ar fi „inventat” pe loc sosul devenit celebru ulterior, pastele puttanesca sunt într-adevǎr delicioase.

Ȋncepem, mai întâi, prin a prepara sosul, à la Jamie Oliver. Am cǎlit 3 cǎţei de usturoi tocaţi în puţin ulei de mǎsline, am adǎugat nişte oregano uscat (mie îmi place cât mai mult) şi doi ardei iuţi proaspeţi, împunşi puţin ca sǎ nu explodeze în timpul prǎjirii.

Apoi am turnat douǎ conserve de roşii întregi decojite, am adǎugat sare şi puţin piper proaspǎt mǎcinat şi am lǎsat la foc mic pentru 30 de minute fix. Adicǎ pânǎ când în casǎ începe sǎ pluteascǎ un miros fain de roşii aromate şi se încǎlzeşte uşurel. Am scos ardeiul iute- eu l-am pus doar cât sǎ dea sosului un gust picant cât mai discret-, am pasat roşiile, am adǎugat o mânǎ de rondele de mǎsline şi o conservǎ de ton mǎrunţit, am amestecat bine şi am dat deoparte. Reţeta originalǎ include şi capere şi anşoa, aşa cǎ puteţi sǎ le includeţi şi pe acestea în proporţiile dorite.

Am pus un vas cu apǎ şi sare la fiert, am adǎugat penne-le şi le-am lǎsat pânǎ s-au fǎcut al dente, cam 7-8 minute. Am scurs de apǎ, le-am pus într-un bol şi am turnat peste ele sosul de roşii. Am tocat repede câteva fire de pǎtrunjel şi le-am presǎrat deasupra.

Pentru mai multe reţete şi inspiraţie zilnicǎ, click aici. 🙂

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

2 thoughts on “Reţeta de marţi: Paste puttanesca”

  1. wow, misto selectia de carti, nici nu imi imagineam ca sunt atatea.. marturisesc ca pe cea a lui carluccio as rasfoi-o si eu putin..

    din pacate insa, atat pentru jamie cat si pentru tine, pastele alla putenesca nu contin ton.. ai eliminat in schimb ingredientel esentiale: caperele si fileurile de anchoa.. 😛

  2. Stiuuuu, numai ca papilele mele nu agreeaza deloc ansoa si caperele. Asa ca trebuia ceva in schimb si am primit cu bucurie sugestia tonului 🙂
    Si eu as rasfoi cartile alea, da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *