Reţeta de marţi: Pancakes cu ricotta cu sos de roşii

Azi vǎ povestesc despre o reţetǎ dintr-o carte a lui Jamie Oliver. Am vǎzut fotografiile, am citit reţeta şi m-am îndrǎgostit pe loc. A fost dragostea aceea pe care o ai la prima… citire, când vezi ceva drǎguţ şi-ţi zici cǎ trebuie sǎ reproduci şi la tine în bucǎtǎrie minunea dintre pagini. Nu ştiu de voi, dar mie mi se întâmplǎ des :).

Pentru clǎtitele cu ricotta avem nevoie de un ou bǎtut bine, peste care adǎugǎm 2 linguri de fǎinǎ, 400 de grame de ricotta, coaja rasǎ de la o lǎmâie, puţinǎ nucşoarǎ şi 40 de grame de parmezan. Se amestecǎ compoziţia bine.

Ȋntr-o tigaie, punem o lingurǎ de ulei de mǎsline şi se ia cu lingura din compoziţia cu ricotta şi se pune în tigaie. Când încep sǎ “suspine” şi sǎ devinǎ consistente, se întorc şi pe partea celalaltǎ cu multǎ grijǎ. Din compoziţie ies cam 8-10 pancakes.

Sosul de roşii îl facem astfel: 8 ciuperci champignon mici (sau porcini uscate şi rehidratate) se feliazǎ şi se pun la cǎlit într-o lingurǎ de ulei. Se adaugǎ câteva fileuri de anşoa, 1 chili roşu uscat, 2 cǎţei de usturoi mǎrunţiţi şi 700 de grame de passata.

Se potriveşte de sare şi piper şi se lasǎ pânǎ ce sosul începe sǎ bolboroseascǎ. Se adaugǎ apoi 8 mǎsline negre fǎrǎ sâmburi şi tǎiate pe jumǎtate şi o mânǎ de busuioc tǎiat mǎrunt. Dupǎ ce este gata, se orneazǎ cu mǎsline şi frunze de busuioc.

Clǎtitele cu ricotta se adaugǎ sosului şi se servesc împreunǎ cu o salatǎ de dovlecei cu mentǎ şi zeamǎ de lǎmâie.

Mai multe reţete gǎsiţi aici.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *